Obavijesti

Sport

Komentari 37

Rakitić: Vjeruju da sa mnom mogu srušiti veliki Real Madrid

Rakitić: Vjeruju da sa mnom mogu srušiti veliki Real Madrid
1

Danas ću sa Sevillom odraditi prvi trening, a debitirat ću u srijedu protiv Real Madrida u kupu, jedva čekam zaigrati na Santiago Bernabeu, rekao je Ivan Rakitić

VIDEO

Potpisao sam za Sevillu i odmah se vratio u Njemačku, ali samo po stvari. Pa ne mogu igrati bos, javio se jučer iz Gelsenkirchena dobro raspoloženi Ivan Rakitić.

Naš je igrač s andaluzijskim klubom potpisao ugovor do 2015. godine, a Sevilla je Schalkeu platila odštetu od dva milijuna eura. Odšteta je bila tako mala zbog toga što je Raketi u lipnju istjecao ugovor u Schalkeu.

- Odabrao sam najbolji klub za nastavak karijere. Bilo je mnogo ponuda i iz ostalih zemalja, ali Andalužani su mi ponudili najbolje uvjete. Ovdje ću imati puno bolju plaću nego što sam imao u Gelsenkirchenu - kaže Ivan.

U odluci su mu pomogli i neki bivši igrači španjolskoga kluba.

- Prosinečki i Mornar igrali su ovdje i rekli su mi da prihvatim ponudu. Puno su mi pomogli savjetima.

Danas će Rakitić odraditi prvi trening s novom momčadi, nije još upoznao nove suigrače, ali mu se jedan javio telefonski i čestitao na potpisu.

- Zvao me Dragutinović i poželio mi dobrodošlicu. Rekao mi je: ‘Majstore, dobar si klub izabrao. Puno očekujemo od tebe, vjerujemo da s tobom u sastavu možemo srušiti Real’ - otkrio je hrvatski reprezentativac i dodao:

- Jedva čekam srijedu i tu utakmicu na Santiago Bernabeu u kupu. Bit će sjajno igrati protiv momčadi koju vodi veliki Jose Mourinho.

Andalužani u momčadi imaju nekoliko velikih zvijezda, poput Capela, Navasa, Luisa Fabiana i Kanoutea, kako će se tu snaći Rakitić?

- Gledao sam te igrače mnogo puta na televiziji, odlični su, nadam se da ću se odmah uklopiti. Trebalo bi biti lako igrati s tako dobrim igračima.

Sevilla je daleko od vrha Primere, ali je, uz kup, u igri za trofej i u Europi.

- Ove sam sezone igrao u Ligi prvaka i imam pravo nastupa u Europskoj ligi. Igramo protiv Porta i ako to prođemo, možda možemo otići i do kraja. Zna se da ovaj klub igra sjajno u ovom natjecanju - rekao je Raketa.

Uzeo sam broj 25, a htio sam 77

Namjera mi je bila uzeti broj 77. Kad već ne mogu sedam, mislio sam uzeti duplu sedmicu. Ipak, u Španjolskoj je dopušteno nositi brojeve do 25. Slobodni su bili 24 i 25, a ja sam se odlučio za 25, rekao je hrvatski reprezentativac i dodao:

- Predstavit će me navijačima u ponedjeljak na Sanchez-Pizjuanu. Čujem da su reakcije pozitivne, u Sevilli su me predstavili kao biser europskog nogometa. Lijepo je to čuti prije debija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti