To je to što me zanima!

Rakitić: Želim igrati, kad sam na klupi nisam sretan!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dva dana prije utamkmice s Njemačkom na novinarskoj konferenciji u Bad Tatzmannsdorfu pred novinare su sjeli Ivan Klasnić i Ivan Rakitić
Vidi originalni članak

Ne znam koji će sastav zaigrati protiv Nijemaca, još nam izbornik ništa nije rekao, kazao je Ivan Rakitić, koji slovi kao jedna od prvih opcija dođe li do promjena u momčadi. Mnogi su očekivali njegov ulazak već protiv Austrije.
- Razočaran? Ne mogu tako reći, važno je da smo pobijedili. Ali, da sam sretan, nisam, možda sam i malo nezadovoljan. Izbornik je tu da odlučuje i to treba poštivati - priznao je Rakitić i onda još malo “podebljao” svoje mišljenje.
- Želim igrati i zato sam došao. Nisam od onih koji će reći: 'Hvala što sam ovdje, to mi je dovoljno!’. Ali važno je da nam ide dobro, da pobjeđujemo. Gladan sam igre i svoju ću šansu dočekati spreman. Nisam ni sa kim pričao, ali svi znaju kako se osjećam, što mislim i što mogu.
Ni Ivan Klasnić nije od onih koji bi trebali biti sretni što su na Euru.
- Nakon svega što mi se događalo, za mene je bonus biti ovdje. Ali ne bih htio biti samo navijač kao što sam bio u Portugalu, očekujem koju minutu. Spreman sam sto posto, zdrav, iako, uvijek se može dogoditi da ne zaigram.
Obojica vjeruju da možemo biti pravi.
- Austrija je iza nas, sad smo usredotočeni na Njemačku. Znamo sve o njima, znamo što moramo učiniti da pobijedimo. Moramo biti pravi i moći ćemo im parirati - tvrde obojica.
Za ohrabrenje, na dosadašnjih pet velikih natjecanja Hrvatska je uvijek u drugoj utakmica ostvarila pozitivan rezultat. U Engleskoj '96. pobijedili smo Dansku (3-0), u Francuskoj '98. Japan (1-0), u Japanu 2002. Italiju (2-1). U Portugalu 2004. smo izborili senzacionalan remi s Francuzima (2-2), a u Njemačkoj odigrali 0-0 s Japanom.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Horned Reaper 10.06.2008.

    Još uvijek mislim da izbornik ne treba mjenjati prvih 11. tek uvesti Rakitića i Klasnića na poluvremenu

  • Barney 10.06.2008.

    ma nisam ih zaboravio...ali po onoj racunici da mi igramo 2 nerijesene oni ispadaju isto kao i Poljaci....bilo bi dobro da uzmu bod ili sva 3 boda Poljacima ili Njemcima kako kazes...ne da bi bilo dobro nego ODLICNO....ali njima ti je sad nesigurnost u momcadi i veliki pritisak...budimo realni Njemce nece dobiti...prejaki su za Austriju...a Poljska se mora vaditi na njima i oni na Poljacima i tu ce biti svega...ali nekako vjerujem da ce Poljaci ipak pobijediti...imaju iskusnije igrace i boljeg trenera... i dokazali su da su spremni na velike rezultate...prosli su kroz jaku skupinu do Eura...u svakom slucaju ne ocekujem da ce Hrvatska proci skupinu sa 4 boda...sa 5 prolazi sigurno.. a sa 6 ako nam se poklope ostali rezultati....mislim da ce ovaj puta oba domacina ispasti u skupini...a ruku na srce da nisu domacini ne bi nikada niti prosli kroz kvalifikacije kao 1. ili 2. i kvalificirali se.....pozdrav..

  • nije_vrijedno_spomena 10.06.2008.

    Barney, kaj si zaboravil Austrijance?! Oni možda nisu neki favoriti za prolaz skupine, al mislim da oni neće završit turnir s nulom. Za*ebat će oni Poljake ili Nijemce. Kaj se tiče Rakitića i Klasnića mislim da su oba dva zaslužili priliku na terenu, iako mislim da će Bilić prije dat priliku Rakitiću nego Klasnić! Pozz

Komentiraj...
Vidi sve komentare