To je to što me zanima!

Rasprodaja u Maksimiru: Idu li dragulji u "Spurse" ili City?!

Dobro obaviješteni maksimirski izvori tvrde nam da Mamić nije još ništa potpisao. Štoviše, nije sigurno ni da je klub o kojem Barišić govori londonski Tottenham
Vidi originalni članak

Riješili smo transfer Tina Jedvaja i Alena Halilovića. Sve smo dogovorili s njihovim budućim klubom, kazao je predsjednik Dinama Mirko Barišić jučer u Moravskim toplicama.

Na pitanje odlaze li Tin i Alen u londonski Tottenham, koji je navodno zagrizao za obojicu, Barišić se samo nasmijao:

- Ne bih s imenom kluba još izlazio u javnost, dovoljno je reći da odlaze.

Dinamo bi za dva sljedeća 17-godišnjaka trebao dobiti odštetu od oko 20 milijuna eura.

- Da, to je otprilike ta svota - potvrdio je predsjednik Mirko Barišić.

Dobro obaviješteni maksimirski izvori tvrde nam da Zdravko Mamić nije još ništa potpisao. Štoviše, nije sigurno ni da je klub o kojem Barišić govori londonski Tottenham. Naime, Zdravko Mamić prije nekoliko dana sjeo je za stol s predstavnicima Manchester Cityja, koji su bili spremni platiti koliko i Tottenham za dvojicu najdarovitijih igrača svoje generacije u Hrvatskoj.

Preostaje samo vidjeti za koju se od dvije najveće ponude opredijelio Zdravko Mamić te zbog čega je, potpuno netipično za njega, prepustio Mirku Barišiću da objelodani kako je transfer Jedvaja i Halilovića u samom finišu. 

Tin Jedvaj bi nakon potpisa za engleski klub navodno trebao ostati u Dinamu do zime i odigrati Ligu prvaka, dok bi Alen Halilović ostao na Maksimiru do ljeta 2014. godine.

Njihovim transferom Hrvatska je već prvog dana ulaska u Europsku uniju ostala bez dva najveća talenta. No to je tek početak, nogometni djelatnici strahuju kako tek sad slijedi masovni egzodus iz HNL-a.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • croata33 02.07.2013.

    Iz neutralnog (ne navijačkog) kuta gledano, ovo bi bio odličan posao za Dinamo kad bi se realiziralo. Radi se o dvojici igrača koji i da su ostali nebi bili nositelji igre ove, a vjerovatno ni sljedeće sezone. Naravno, radi se o igračima koji imaju potencijal napraviti veliku karijeru, ali nitko ne treba gajiti iluzije da je baš Dinamo u HNL-u optimalan klub gdje će svoj potencijal ispuniti. Ne treba zaboraviti mladog stopera Šimunovića čiji razvoj bi bio sputan ostankom Jedvaja u Dinamu A tu je i Dinamova omladinska škola koja već sada u svom pogonu čuva i razvija nove Haliloviće, Jedvaje... O financijskom aspektu ne treba riječi ni trošiti. Dovođenjem ove sezone Fernandeza, Soudanija, Migliore, Pinto vidljiva je nova strategija Dinamove uprave, a ona je da se novci od prodaje mladih igrača usmjeravaju prema dovođenju provjerenijih iskusnijih pojačanja koji odmah mogu odgovoriti zahtjevima i ambicijama kluba, posebno mislim na Ligu prvaka, što se u konačnici može pokazati kao dobra strategija ako klub ove sezone napravi nešto više u Ligi prvaka

  • mancity24 02.07.2013.

    20 milijuna za jedvaja i halilovica tevez 10 milijuna placen bolji od obadvojce zjedno

  • katinho 01.07.2013.

    hkjh

Komentiraj...
Vidi sve komentare