To je to što me zanima!

Real dobio Cordobu, Luka bio jedan od boljih na travnjaku...

Real je golovima Benzeme i Ronalda dobio Cordobu 2-0 u 1. kolu. Navijači nisu bili oduševljeni izvedbom. No neće ništa zamjeriti Modriću, koji je bio jedan od boljih...
Vidi originalni članak

Real Madrid otvorio je Primeru 2-0 pobjedom protiv Cordobe. Slavio je "kraljevski klub" u 1. kolu na Bernabeuu golovima Karima Benzeme i Cristiana Ronalda. 

No nije to bila predstava za pamćenje na što su reagirali i navijači pred kraj utakmice. Carlo Ancelotti zatvarao je utakmicu protiv slabašne Cordobe izvadivši jedinog pravog napadača, Benzemu, umjesto koga je na teren ušao Sami Khedira. Ronaldo je u 90. minuti ipak popravio dojam europskog prvaka.

Luka Modrić igrao je od prve minute. U napadu Reala bili su Ronaldo, Bale i Benzema, iza njih James Rodriguez. Modrić i Kroos bili su zaduženi za vezni red. 

Nije Cordoba bila impresionirana na Bernabeuu. Već u 7. minuti utakmice Casillas je mogao po loptu u gol. Odlična akcija gostiju, koju je Mike Havenaar završio vrlo dobrim udarcem. Otišlo je to malo kraj desne stative Ikera Casillasa.

Probudio se i Real, koji preko našeg Luke Modrića prijeti u 10. minuti susreta. Pucao je Luka sa 16 metara, ali nije pogodio okvir. Nastavio se pritisak Reala, a Cordoba je sve teže odolijevala napadima domaće momčadi.

U 30. minuti obrana Cordobe nije mogla ništa. Kroos je izveo korner, a Benzema je glavom zakucao loptu u mrežu za vodstvo Reala. Ostalo je 1-0 na poluvremenu. U drugom dijelu Real nije djelovao dobro. Kao da se malo opustio "kraljevski klub". U 70. minuti Cordoba zabija za 1-1, ali pomoćni sudac diže zastavicu. 

Strijelac je bio u zaleđu. Navijači baš i nisu bili presretni. Očekivali su daleko bolju predstavu svojih ljubimaca protiv slabašne momčadi kao što je Cordoba. Ronaldo je donekle popravio njihovo raspoloženje u zadnjoj minuti utakmice golom s 30-ak metara.

Luka jedan od najboljih

Luka Modrić bio je, uz Karima Benzemu, najbolji igrač Reala. Suvereno je držao Luka sredinu terena, dijelio lopte suigračima i gotovo svaka akcija kretala je od njega. Na početku je imao i jednu dobru šansu kad je malo nedostajalo da zabije Cordobi. 

Primera, 1. kolo:

  • Real - Cordoba 2-0 (Benzema 30, Ronaldo 90)
Idi na 24sata

Komentari 126

  • Danilo Pravedni III. 26.08.2014.

    "Sjećam se kao jučer kada je Luka debitirao za Real,onoga zagrljaja s Mourinhom koji mu nešto ,kao objašnjavao. Pomalo izgubljen,trčkarao je po sredini terena,tretirao loptu kao "vrući krumpir" ,koju je odmah proslijeđivao prvom do sebe.Bilo ga je strah pogriješiti.Kako sam samo bio ljut što nije preuzimao inicijativu,i što je bio vidljivo uplašen pred tim silnim "zvijezdama".Vjerovao sam da Luka može i mora bolje,ali da će jedan Ronaldo,Bale ili Benzema gledati u Modrića kako pokazuje rukama ,odnosno dirigira igrom Reala. Bio sam malo skeptičan, priznajem.Ne zato što sam mislio da Luka nije za lidera Reala,nego zato što sam bio uvjeren da je Real klub u kojem može kolo voditi samo marketinški napuhani igrači,tkz. Galácticosi.el Pajaro to nije,niti će ikada biti!Zato mislim da je Luka promjenio ovaj Real,a ne Real Luku. Idalje će Luka "stidljivo i skromno" prolaziti kraj hrpe novinara i kamera bez ku*enja.Zato ga i vole,suigrači,treneri,mediji,i što je najvažnije BERNABEU!A mi Hrvati (čast onima koji ga cijene i misle kao ja) smo patetično ljubomorna stvorenja,koja ne priznaju ništa drugome,a pogotovo ne uspjeh" .Hala Modrid

  • bayern1 26.08.2014.

    budimo iskreni jedini španjolski klub koji ove sezone liči na nešto je barcelona kolko god vise volio real to je realnost

  • Pfc-Bg 26.08.2014.

    Prodati kompletnog igraca kao sto je Di Maria (inace najbolji igrac Reala prosle sezone i Argentine na SP) i dovesti Dzejmsa koji nece biti kompletan jos 3 godine minimalno je pravi dokaz da je Real marketinski klub i da je samo biznis u pitnanju. Plate milione za igraca koji da gol sa 25 metara i na njemu zaradi 6 puta vise.

Komentiraj...
Vidi sve komentare