To je to što me zanima!

Real i Uefa u zajedničkoj akciji: Pomoći će ugroženoj djeci...

Program nudi mladima mogućnost sudjelovanja u tjednim treninzima i turnirima te interakciju s vršnjacima slijedeći isti obrazovni kurikulum koji je osmislila Zaklada Real Madrid
Vidi originalni članak

Europska nogometna federacija (UEFA) i španjolski velikan Real Madrid su preko svojih zaklada pokrenuli zajedničku akciju pomoći ugroženoj djeci diljem Europe.

UEFA-ina zaklada za djecu i Fondacija Madrid udružile su se kako bi djeci pružili priliku sudjelovati u sportskim, obrazovnim i društvenim aktivnostima koje su ključne za njihov razvoj.

U organizaciji dviju zaklada u programu će sudjelovati 600-tinjak dječaka i djevojčica iz Italije, Portugala, Rumunjske, Velike Britanije i 14 madridskih škola.

LAKA LOVA Uhićen je bivši nogometaš Reala! Krijumčario je kokain?

Program nudi mladima mogućnost sudjelovanja u tjednim treninzima i turnirima te interakciju s vršnjacima slijedeći isti obrazovni kurikulum koji je osmislila Zaklada Real Madrid.

- Nakon što sam imao priliku biti osobno uključen u razne projekte, vidio sam da je nogomet izuzetno moćno sredstvo - rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

- Bilo da se radi o izbjegličkim kampovima širom svijeta, nemirnim predgrađima europskih gradova ili zaboravljenim konfliktnim zonama, sve aktivnosti koje podržava UEFA-ina Zaklada za djecu ojačale su moju želju da europski nogomet preuzme svoju ulogu u društvenom razvoju mladih diljem svijeta - dodao je prvi čovjek europskog nogometa.

TRENER DINAMA ZA AS 'Igrao sam za Real pod drugim imenom, skrivali me u hotelu'

Realov direktor Emilio Butragueno naglasio je kako postoji "globalna osjetljivost prema onima kojima je to najpotrebnije".

- Svi smo igrali nogomet na ulici, barem oni iz moje generacije. Ideja je bila približiti se toj djeci i koristiti nogomet kao edukativni alat za prijenos vrijednosti. Nogometni svijet je, općenito, velikodušan, kao što je to općenito u svijetu sporta. Postoji globalna osjetljivost prema onima kojima je to najpotrebnije - naglasila je legenda "Kraljevskog kluba". (dk)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zveki14 15.05.2020.

    Imaju oni svoju zajedničku akciju već 15-20 godina!😁😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare