To je to što me zanima!

Recesijski prvaci: Grk Vassilis Spanoulis kao naš Toni Kukoč

Ovo je nevjerojatno, rekao je Vassilis Spanoulis nakon što je s Olympiacosom treći put u karijeri postao MVP Final Foura. Dosad je to bio samo Hrvat Toni Kukoč
Vidi originalni članak

Trebalo nam je 15 godina da osvojimo naslov, a sad imamo dva zaredom, rekao je Vassilis Spanoulis nakon što je Olympiacos u Londonu svladao Real 100-88 i obranio titulu prvaka Europe.

I lani i ove godine teško ih je bilo uopće zamisliti na Final Fouru, a oni su ga oba puta osvojili. Lani su u finalu okrenuli 19 razlike protiv CSKA, ovaj put 17 razlike protiv madridskog Reala. Najzaslužniji za to je Spanoulis, koji je sva 22 koša zabio u drugom poluvremenu. Izabran je za MVP-a Final Foura treći put u karijeri, što je prije njega uspjelo samo Toniju Kukoču.

- Ne mogu opisati kako se osjećam. Nevjerojatno je izjednačiti se s Kukočem - rekao je Spanoulis, koji je prvi put MVP bio 2009. s Panathinaikosom. 

Okušao se u NBA ligi 2006./’07., ali nije se nametnuo i već iduće godine vratio se u Europu te postao apsolutni kralj.

Ulaskom Grčke u recesiju Olympiacos je prepolovio budžet te dvije godine zaredom učinio ono što godinama prije nije mogao unatoč golemim ulaganjima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • marlboro 3 13.05.2013.

    Ovu ekipu je stvorio Dusan Ivkovic !

  • Nisam Taj 13.05.2013.

    Malo mi je zao sto u finalu nisu imali barem malo ravnopravnijeg protivnika da vidimo odlicnu utakmicu do kraja...

  • DelPiero10_1 13.05.2013.

    Eto, oni sa skromnim budžetom prvaci Europe, a kod nas Cibona i Zadar sa skromnim budžetom ne mogu pobijediti Svjetlost Brod ili Alkar iz Sinja (uz svo poštovanje prema tim manjim klubovima)..

Komentiraj...
Vidi sve komentare