To je to što me zanima!

Red Bull se žali zbog Hamiltona: Napravio nam je 1,5 mil. € štete

S obzirom na ozbiljnost incidenta i blagu kaznu, pregledavamo sve podatke i imamo pravo zatražiti reviziju. Stoga još uvijek tražimo dokaze i razmatramo sve naše sportske mogućnosti, rekao je šef Red Bulla
Vidi originalni članak

Britanski pilot Lewis Hamilton kontroverzno je slavio prošlog vikenda na stazi u Silverstoneu u domaćoj mu Velikoj Britaniji. Najbolji pilot u povijesti F1 u prvom se krugu pri brzini od 290 km/h sudario s najvećim konkurentom Maxom Verstappenom za što je dobio samo deset sekundi kazne te u konačnici došao do pobjede.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dok je mladi Nizozemac ležao u bolnici, Hamilton je došao do pobjede i smanjio zaostatak u ukupnom poretku na samo osam bodova te žestoko proslavio pobjedu.

NESPORTSKI POTEZ? Verstappen oderao Hamiltona: 'Ja u bolnici, a on onako slavi'

Šef Red Bulla Christian Horner otkrio je kako je sudar Lewisa Hamiltona s Maxom Verstappenom ostavio njegovom timu račun za popravak u iznosu od 1,5 milijuna eura. Horner je također rekao da još uvijek 'važe' hoće li zahtijevati službenu reviziju "preblage" kazne za Hamiltona te tvrdi da Britanac "nije pokazao potrebnu suzdržanost" u proslavi pobjede.

Sedmerostrukom svjetskom prvaku nakon pola sata dugog vijećanja dosuđena je kazna od deset sekundi nakon što je za nesreću smatrano 'pretežno krivim'.

- Nije tajna da smo tada osjećali i još uvijek osjećamo da je Hamilton dobio laganu kaznu za ovu vrstu incidenta - napisao je Horner u kolumni koju je Red Bull objavio na svojim stranicama.

DRAMA U PRVOM KRUGU Hamilton skršio Verstappena u ogradu: Kaznili ga s 10 sekundi!

- S obzirom na ozbiljnost incidenta i blagu kaznu, pregledavamo sve podatke i imamo pravo zatražiti reviziju. Stoga još uvijek tražimo dokaze i razmatramo sve naše sportske mogućnosti. Drugi važan čimbenik je element ograničenih troškova. Taj nas je sudar koštao otprilike 1,5 milijuna eura, a takva nesreća imala je ogromne posljedice u doba ograničenih proračuna. Također sam još uvijek razočaran razinom proslave nakon sudara.

Horner također smatra da je Mercedes morao izvještavati svog vozača oko novosti vezanim za sudar u kojem je sudjelovao.

'MAX NIJE OSTAVIO MJESTA' Hamilton: Ja sam uvijek pošten i ne dam da mi išta stane na put

- Mercedesov tim bio je svjestan ozbiljnosti sudara. Nezamislivo je ne obavijestiti svog vozača o situaciji, štoviše zaštititi ga u slučaju da ne pokaže potrebnu suzdržanost u proslavi, posebno kada je to rezultat incidenta za koji je kažnjen - napisao je Horner pa za kraj zaključio:

- Razgovarao sam s Maxom u ponedjeljak ujutro i osjećao se kao da je odradio nekoliko rundi s Tysonom Furyjem.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mihic82 25.07.2021.

    Isto da ja plačem da mi je kuna ispaala iz djepa

  • amadeus hr 24.07.2021.

    Mislave kad objavljujes clanak provjeri cinjenice.Max je Nizozemac rodjen u Belgiji.

  • Lils 24.07.2021.

    Verstappen nije Belgijac?

Komentiraj...
Vidi sve komentare