To je to što me zanima!

Anfieldska senzacija: Liverpool je prošao u finale Lige prvaka...

Nevjerojatno, neviđeno, čudno jedno! Liverpool je u povijesnoj utakmici srušio Barcelonu 4-0, nadoknadio poraz od 3-0 iz prve utakmice i prošli u finale Lige prvaka. Origi i Wijnaldum su zabili po dva puta...
Vidi originalni članak

Golove u čudesnoj večeri 'Redsa' zabili su Divock Origi (7, 79) i Georginio Wijnaldum (54, 56). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool koji je drugu godinu uzastopce ušao u finale, dok je Ivan Rakitić igrao za Barcu do 80. minute.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Barcelona je tako drugu godinu uzastopce ispala iz Lige prvaka nakon što je u prvom susretu slavila s tri gola razlike. Roma je lani u četvrtfinalu izgubila u Barceloni sa 1-4, ali je na Olimpicu odigrala fantastičnu utakmicu pobijedivši sa 3-0. Ovoga puta Katalonci su slavili sa 3-0, no Liverpool je u jednoj od najluđih večeri u povijesti kluba pobijedio sa 4-0.

Čuda se ipak događaju. Premda je bilo teško vjerovati kako Liverpool bez dvojice ponajboljih igrača Mohameda Salaha i Roberta Firmina može nadoknaditi tri gola zaostatka iz prve utakmice, "Redsi" su fantastičnom predstavom nadoknadili veliki minus i izborili svoje deveto finale elitnog natjecanja 'Starog kontinenta'.

Liverpool do sada nikada nije nadoknadio tri gola zaostatka u Europi. Dva puta je u prvoj utakmici nokaut faze poražen sa 0-3 i oba puta je bio korak prekratak pobijedivši u uzvratu na Anfieldu sa 2-0. Prvi put je izgubio 0-3 od PSG-a u polufinalu Kupa kupova 1997. godine, a iduće sezone od Strasbourga u 2. kolu Kupa Uefa. 

"Redsi" su fantastično otvorili utakmicu i već u sedmoj minuti su stigli do vodstva golom belgijskog napadača Origija. Jordi Alba je načinio pogrešku vraćajući loptu glavom, njegov kiks je iskoristio Mane koji je 'ukrao' loptu i uposlio Hendersona. Kapetan Liverpoola je pucao, Ter Stegen obranio, no Origi je odbijenu loptu pospremio u gol za ludnicu na Anfieldu. Barcelona je prvi put ove sezone u Ligi prvaka bila u rezultatskom gubitku, no u tim je trenucima imala još velika dva gola prednosti iz prve utakmice. 

Barcelona se brzo pribrala i u idućih 20-tak minuta imala je tri sjajne prilike i već tada je mogla sve razriješiti. U 14. minuti je pucao Messi, no Alisson je sjajno reagirao, dvije minute kasnije Alba je imao čistu situaciju za šut, ali je želio uposliti Messija, no Van Dijk je presjekao dodavanje. U 20. minuti je zaprijetio i Coutinho, ali je Alisson fantastično obranio. U posljednjim trenucima susreta i Alba je imao zicer. Nakon fantastičnog Messijevog proigravanja našao se sam ispred brazilskog vratara, ali je Alisson još jednom izašao kao pobjednik.

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imalo je Liverpool u 50. minuti, no Ter Stegen je sjajno reagirao na Van Dijkov udarac nakon ubačaja iz kornera. Samo minut kasnije uzvratili su gosti, Messi je sjajno proigrao Suareza koji se našao u odličnoj poziciji, ali je brazilski vratar zaustavio njegov udarac.

Liverpool je fantastično otvorio drugo poluvrijeme i sa dva brza gola anulirao je prednost Barcelone. Domaćin je svoju prednost udvostručio u 54. minuti. Trent Alexander-Arnold je uputio prizemnu loptu u kazneni prostor, a Georginio Wijnaldum, koji je ušao u igru u nastavku, pogodio za 2-0. Samo dvije minute kasnije isti je igrač postigao i treći pogodak izjednačivši rezultat iz prve utakmice. Xherdan Shaqiri je uputio odličnu loptu, Wijnaldum sjajno skočio i poslao loptu glavom u lijevu stranu gola kraj nemoćnog Marca-Andrea ter Stegena.

Barcelona se mogla vratiti u život u 64. minuti, ali je sjajni Alisson zaustavio Messijev udarac na Rakitićevu asistenciju. 

U 79. minuti 'Redsi' su zabili i četvrti pogodak nakon nevjerojatnog propusta gostiju koji su samo gledali dok je Alexander-Arnold izveo korner, a Origi s pet metara zabio za 4-0.

Liverpool je tako drugu sezone uzastopce i deveti put ukupno izborio plasman u finale elitnog natjecanja 'Starog kontinenta'. Lani je izgubio od Real Madrida, a posljednji od pet naslova prvaka Europe "Redsi" su osvojili 2005. godine.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 533

  • Mara17Orsolic5 08.05.2019.

    Molila bi lijepo da mi se kaže što sam ja to napravila, kakvo sam pravilo prekršila da sam zaslužila žuti i da ste mi izbrisali komentare o Ramosu!?!

  • LOLNeki 08.05.2019.

    Rekoh ja nakon Barcelone da nema barci Messija ne bi dobili ni u Barceloni. Večeras kada Messi nije bio pravi i promašivao je svojih dvije tri šanse koje inače većinom realizira onda ni barca nema šanse. Coutinho je igrač manje bio u obje utakmice a Suarezu treba servirati loptu da zabije. Previše ovise o Messiju, nemaju širinu kada im treba netko ući sa klupe u napad da promijeni krvnu sliku ekipe, protiv jakih ekipa ili će Messi riješiti utakmicu ili će završiti kao ovo večeras. Neka osvoji Ajax kakva su sve iznenađenja bila u ovoj nokaut fazi i prosipanja ogromnih prednosi nakon prvih utakmica neka naslov ode najvećem iznenađenju.

  • Mara17Orsolic5 08.05.2019.

    Znam da sam rekla da od sad navijam da Raketa osvoji naslov, žao mi je Rakete, ali to sam samo rekla iz ljutnje na Kloppa, a naravno da mi je ipak, bez obzira što Dejo opet nije igrao, drago zbog Liverpoola!! Bravo!!! Nadam se da me Klopp neće opet naljutiti i da će Dejo igrati u finalu!! Također se nadam da će Dejo, kao što su Mandžo, onda Raketa, zabiti gol u finalu Lp!! Valjda će se ponoviti 2013. kad je Lp osvojio klub koji je izbacio Barcelonu, i u kojem je bio naš igrač, a ne klub koji je izbacio Real, a u kojem nije bilo naših igrača!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare