To je to što me zanima!

Regionalna rukometna liga zaživjela i kreće od 2011/2012.

Napokon smo i to dočekali. Nakon vaterpola i košarke, na ovim će prostorima zaživjeti rukometna regionalna liga. Sandi Šola postao je predsjednik SEHA-e
Vidi originalni članak

Na sastanku u Beogradu prije tri mjeseca dogovorene su smjernice za pokretanje prve sezone Regionalne lige, a sada je potvrđeno da će ona krenuti u ljeto ove godine. Šest zemalja članica SEHA (South East Handball Association) Hrvatska, Srbija, BiH, Makedonija, Crna Gora i Slovačka ostvarile su tako vrlo rijedak zajednički projekt. Mađarska za sada ima status promatrača, a u dogledno vrijeme trebala bi dolučiti hoće li se pridružiti ligi ili ne, ali tek od sljedeće sezone. 

Sezona počinje 10. rujna, a ždrijeb 12 momčadi će se održati 14. lipnja u Beogradu. 

Priopćenje iz Hrvatskog rukometnog saveza potvrdilo je prethodni dogovor, pa će u ligi sudjelovati po tri momčadi iz BiH, po dvije iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore, te jedna iz Slovačke. Liga bi trebala biti jedna od jačih u Europi s obzirom na to da će nastupati ovogodišnja dva četvrtifinalista Lige prvaka, te sudionici završnica svih europskih natjecanja. Predsjednik HRS-a Sandi Šola izabran je za predsjednika SEHA-e.

Regionalna 'balkanska' liga kao posve nova i inovativna inicijativa, čini se, ima uvjeta za uspjeh, zbog dobrog zaleđa i prikupljenih sponzora. Interes je velik, pa bi se mnoge zemlje željele pridružiti. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • tomy099 25.05.2011.

    kad bi se tako napravilo i za nogomet....

  • masterplan 25.05.2011.

    ova liga ce postati extra onog trenutka kad se prikljuce klubovi iz slovenije i mađarske...

  • xyzxyz 25.05.2011.

    Podržavam ovo, ali ne razumijem kakvu korist tu ima Zagreb? Bez slovenskih klubova ta liga nije skoro pa ništa bolja od naše. Koji će tu klub biti ozbiljan protivnik Zagrebu? A osim eventualno srpskog prvaka, ništa od ovoga ni publiku u Arenu neće privući.

Komentiraj...
Vidi sve komentare