To je to što me zanima!

Rekord: Ryan Giggs golom obilježio 'rušenje' Bobbyja

U dresu Manchester Uniteda Velšanin je odigrao čak 758 utakmica. Prije njega samo je Bobbyju Charltonu uspjelo doći do te brojke
Vidi originalni članak

Legendarni Bobby Charlton je za Manchester United igrao punih 19 godina, od 1954. fo 1973. U tom je razdoblju za United odigrao nevjerojatnih 758 utakmica. Od nedjelje Sir Bobby po tome više nije jedinstven. Njegov rekord dostigao je Ryan Giggs, koji je 758. nastup ubilježio u utakmici kojom su "Crveni vragovi" osigurali drugi uzastopni naslov prvaka Engleske. Veliki Velšanin ovu je utakmicu začinio i golom za 2-0.
- Da sam mogao birati čovjeka koji će dostići, a vjerujem uskoro i prestići moj rekord, izabrao bih baš Ryana Giggsa. I zato mi nimalo nije žao što više nisam sam na vrhu ove liste - rekao je Bobby Charlton, kojemu je danas 70 godina.
- Od dana kada je došao u Manchester United znao sam da je poseban. Sjajan je sportaš, velika osoba i veliki nogometaš. Nitko ovo nije zaslužio više od njega. Njegovo je dostignuće, obzirom na današnje okolnosti, nevjerojatno i doista se ponosim zbog njega. Već sam zaboravio da je rekord bio moj - dodao je.
Giggs je kapetan momčadi koju vodi Alex Ferguson. Još jedan velikan Uniteda, ali Alex to možda i ne bi bio da nije bilo Bobbyja Charltona. Baš ga je on spasio 1990., kad je bio na rubu otkaza.
- Alex je doista fenomen. U Moskvi će biti izuzetno teško, ali bilo bi doista sjajno kada bi nam Ferguson donio još jedan naslov prvaka Europe. On to može - s puno žara priča čovjek koji je već desetljećima jedan od simbola ovog velikog kluba.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare