To je to što me zanima!

Rekorder Fontaine: Može me srušiti samo jedan - Leo Messi

Stvarno bi me mogao smaknuti s vrha na sljedećem Svjetskom prvenstvu, rekla je francuska legenda Just Fontaine, koji je na SP-u 1950. godine zabio čak 13 golova
Vidi originalni članak

Na Svjetskom prvenstvu 1958. godine u Švedskoj prvacima su postali brazilski nogometaši koje je tada predvodio Pele. Jedna od prvih zvijezda tog Mundijala je bio i Francuz Just Fontaine.

Njegova je reprezentacija tada osvojila treće mjesto (pobjedom 6-3 protiv Zapadne Njemačke), a ranije je u polufinalu Brazil bio bolji od Francuza sa 5-2. No, na tom je prvenstvu Fontaine postigao čak 13 pogodaka i ne samo da je bio prvi strijelac tog Mundijala, već niti prije, niti nakon toga, niti jedan nogometaš nije došao niti blizu 13 pogodaka na jednom prvenstvu.

Danas 79-godišnji Fontaine se "boji" da bi mogao doživjeti pad tog svog velikog rekorda.

- Nitko ne može doći do te brojke osim jednog nogometaša, a to je Messi. Da, stvarno bi me mogao smaknuti s vrha na sljedećem Svjetskom prvenstvu. On je sposoban za apsolutno sve, pa samim tim i za toliko pogodaka na prvenstvu - rekao je Fontaine.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • lukamodricrealmadrid 13.11.2012.

    Kako danas naprave ormar majica za 10 minuta a prije im je trebalo da naprave 1 majicu 10 dana.

  • ibracadabra09 13.11.2012.

    Evo sta je Messi i koja je razlika između Cristiana i Messija, sto Messija sami velikani i legende uspoređuju upravo sa sobom a o Cristianu tu nema niti riječi, Cristiano je veliki igrač ove generacije ali u povijesti neće bit previiše zapamćen.

  • maloča 13.11.2012.

    messi to može jedino učiniti ako ga netko ne zaskoči prije sa pljucom negdje::DD

Komentiraj...
Vidi sve komentare