To je to što me zanima!

Rekorder Kvržić: Rođendanska želja? Rijeka vs Aberdeen 3-0!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zoran Kvržić u srijedu je proslavio 31. rođendan, a sutra će kao kapetan (Gorgon je ozlijeđen) povesti Rijeku na travnjak Rujevice s Aberdeenom te postati klupski rekorder sa 36 europskih nastupa
Vidi originalni članak

Rujevica je kotao na 30-ak vlažnih stupnjeva u kojem će u četvrtak od 20:00 nogometaši Aberdeena, akobogda, disati na škrge.

Rijeka u trećem pretkolu Europske lige traži revanš za ispadanje od Škota prije četiri godine, šansu da preko Genta ili Larnace dođe do EL skupina i tako u klupsku blagajnu donese najmanje tri i pol milijuna blagotvornih eura i novi širok osmijeh na lice predsjednika Damira Miškovića.

Bišćan: Hoću prednost

Trener Igor Bišćan očekuje klasičnu otočku momčad s druge strane travnjaka. Fizički moćnu, europski iskusnu, sa dva-tri vanserijski kvalitetna igrača.

- Mislim da javnost nije dovoljno svjesna koliko je Aberdeen jak i opasan protivnik. Imaju balans u igri, disciplinirani su, a napadač Sam Cosgrove i stoper Scott McKenna su iznimno kvalitetni igrači. No naš je cilj stvoriti si prednost za uzvrat koji nas za osam dana čeka na stadionu Pittodrie - priča Bišćan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastav nikad ne diktira prije utakmice...

- Postoje sitne dvojbe oko sastava i sustava, ali zapravo i nemam nekog prevelikog izbora pa velikih iznenađenja neće biti. Sastav mi neće određivati taj tipično otočki profil Aberdeenove momčadi koji mi je jako dobro poznat (pola desetljeća igranja u Liverpoolu, nap.a). Nedostaju nam Gorgon, Puljić i Mamić, ostali su svi u kadru.

Sa sjevera se neće čuti navijanje Armade.

- A nemam više što reći na tu temu. Na finalu Kupa s Dinamom najbolje se vidjelo koliko nam znači njihova podrška - zaključio je Bišćan.

Kvržić: Slavljenik i rekorder

Četiri su broja značajna za čovjeka koji će sutra povesti Rijekinu momčad na travnjak Rujevice: 31. je rođendan koji je proslavio u srijedu, 36 je broj europskih utakmica koji će u četvrtak dostići u Rijekinom dresu i postati klupski rekorder, a druga dva je sam dodao:

- Rođendanska želja? Da sutra pobijedimo Aberdeen 3-0 i ja sretan! - smijao se slavljenik i rekorder, Zoran Kvržić.

- Dosad najdraža europska pobjeda definitivno je ona nad VfB Stuttgartom 2013., njima sam dao i gol. Bio sam u sastavu i kad nas je Aberdeen izbacio 2015. A osveta zna biti slatka - govorio je Kvržić...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bili smo bolji od njih prije četiri godine, po šansama smo im već u prvom poluvremenu trebali utrpati četiri-pet komada, a završilo je 3-0 za njih! Onda u Škotskoj povedemo 2-0 pa odmah dobijemo gol i ispadnemo. Mislim da opet najviše toga ovisi o nama. Motivirani smo, jedva čekamo utakmicu i ako budemo pravi mislim da bi trebali proći u play-off - rekao je Kvržić.

Aberdeen ima tri ista igrača kao prije četiri godine, Rijeka dvojicu (Kvržić i Tomečak), a najslavnije ime u povijesti Aberdeena definitivno je Sir Alex Ferguson koji je Crvene trenirao osam godina (1978.-1986.) te na klupi Aberdeena osvojio tadašnji Kup Kupova.

Aberdeen je veliki i slavni klub, a Bišćan ima pravo: Rijeku u četvrtak i za osam dana čeka teška borba za prolazak u play-off!

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 07.08.2019.

    Neka i Ruja postane Kvržićevo šetalište, osim Drosine. Bilo bi mi drago i ugodno za gledanje. Kvržiću live long and prosper.

  • FTM 07.08.2019.

    Rijeka sutra mora pobijediti, osveta za prije 4 godine ;)

  • 07.08.2019.

    Mogla bi to biti utakmica sa puno golova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare