Obavijesti

Sport

Komentari 10

Rekorder Kvržić: Rođendanska želja? Rijeka vs Aberdeen 3-0!

Rekorder Kvržić: Rođendanska želja? Rijeka vs Aberdeen 3-0!
4

Zoran Kvržić u srijedu je proslavio 31. rođendan, a sutra će kao kapetan (Gorgon je ozlijeđen) povesti Rijeku na travnjak Rujevice s Aberdeenom te postati klupski rekorder sa 36 europskih nastupa

VIDEO

Rujevica je kotao na 30-ak vlažnih stupnjeva u kojem će u četvrtak od 20:00 nogometaši Aberdeena, akobogda, disati na škrge.

Rijeka u trećem pretkolu Europske lige traži revanš za ispadanje od Škota prije četiri godine, šansu da preko Genta ili Larnace dođe do EL skupina i tako u klupsku blagajnu donese najmanje tri i pol milijuna blagotvornih eura i novi širok osmijeh na lice predsjednika Damira Miškovića.

Bišćan: Hoću prednost

Trener Igor Bišćan očekuje klasičnu otočku momčad s druge strane travnjaka. Fizički moćnu, europski iskusnu, sa dva-tri vanserijski kvalitetna igrača.

- Mislim da javnost nije dovoljno svjesna koliko je Aberdeen jak i opasan protivnik. Imaju balans u igri, disciplinirani su, a napadač Sam Cosgrove i stoper Scott McKenna su iznimno kvalitetni igrači. No naš je cilj stvoriti si prednost za uzvrat koji nas za osam dana čeka na stadionu Pittodrie - priča Bišćan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bišćan prije Aberdeena 00:20

Sastav nikad ne diktira prije utakmice...

- Postoje sitne dvojbe oko sastava i sustava, ali zapravo i nemam nekog prevelikog izbora pa velikih iznenađenja neće biti. Sastav mi neće određivati taj tipično otočki profil Aberdeenove momčadi koji mi je jako dobro poznat (pola desetljeća igranja u Liverpoolu, nap.a). Nedostaju nam Gorgon, Puljić i Mamić, ostali su svi u kadru.

Sa sjevera se neće čuti navijanje Armade.

- A nemam više što reći na tu temu. Na finalu Kupa s Dinamom najbolje se vidjelo koliko nam znači njihova podrška - zaključio je Bišćan.

Kvržić: Slavljenik i rekorder

Četiri su broja značajna za čovjeka koji će sutra povesti Rijekinu momčad na travnjak Rujevice: 31. je rođendan koji je proslavio u srijedu, 36 je broj europskih utakmica koji će u četvrtak dostići u Rijekinom dresu i postati klupski rekorder, a druga dva je sam dodao:

- Rođendanska želja? Da sutra pobijedimo Aberdeen 3-0 i ja sretan! - smijao se slavljenik i rekorder, Zoran Kvržić.

- Dosad najdraža europska pobjeda definitivno je ona nad VfB Stuttgartom 2013., njima sam dao i gol. Bio sam u sastavu i kad nas je Aberdeen izbacio 2015. A osveta zna biti slatka - govorio je Kvržić...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kvržić prije Aberdeena 00:29

- Bili smo bolji od njih prije četiri godine, po šansama smo im već u prvom poluvremenu trebali utrpati četiri-pet komada, a završilo je 3-0 za njih! Onda u Škotskoj povedemo 2-0 pa odmah dobijemo gol i ispadnemo. Mislim da opet najviše toga ovisi o nama. Motivirani smo, jedva čekamo utakmicu i ako budemo pravi mislim da bi trebali proći u play-off - rekao je Kvržić.

Aberdeen ima tri ista igrača kao prije četiri godine, Rijeka dvojicu (Kvržić i Tomečak), a najslavnije ime u povijesti Aberdeena definitivno je Sir Alex Ferguson koji je Crvene trenirao osam godina (1978.-1986.) te na klupi Aberdeena osvojio tadašnji Kup Kupova.

Aberdeen je veliki i slavni klub, a Bišćan ima pravo: Rijeku u četvrtak i za osam dana čeka teška borba za prolazak u play-off!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju