To je to što me zanima!

Remi na Šubićevcu: Odluka o prvoligašu past će u srijedu...

Šibenik je bio mnogo bolja momčad, igrači Gorana Tomića dominirali su tijekom cijelog dvoboja. A Puljani su, baš kao i tijekom cijelog proljeća, opet razočarali...
Vidi originalni članak

Šibenik je u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za ostanak u Prvoj HNL remizirao s Istrom 1961 1-1 i zadržao nadu za plasmanom u elitni razred hrvatskog nogometa.

Trener Puljana Andrej Panadić tako ni u ovim kvalifikacijama nije stigao do prve pobjede na klupi pulskog prvoligaša, dok je Goran Tomić na klupi Šibenika debitirao remijem.

Puljani su do vodstva stigli u 19. minuti golom Marka Trojaka, dok je u 88. minuti za konačnih 1-1 pogodio Perica Šare.

Šibenik je veliku prigodu za vodstvo propustio u 17. minuti. Nakon odličnog ubačaja s lijeve strane, sam se pred gostujućim vratima našao Solomon, ali nigerijski je napadač iz izgledne prigode tukao pored gola. I to se brzo osvetilo Šibenčanima, Istra 1961 je samo dvije minute kasnije stigla do prednosti.

Vuković je izveo korner s lijeve strane, a Trojak sretno i spretno glavom s prve stative skrenuo loptu u mrežu. Šibenčani su dominirali prvim dijelom i bili bolja momčad, no igrači Gorana Tomića nisu uspijevali matirati iskusnog Vanju Ivešu.

Domaća je momčad agresivnije ušla i u nastavak susreta. Miro Slavica odlično je potegao iz daljine u 51. minuti, ali Iveša je uspio odbiti loptu u korner. Drugo poluvrijeme nije brojnim gledateljima donijelo zanimljiv nogomet, Šibenik je dominirao, ali bilo je i učestalih napucavanja i preskakanja igre.

Šibenik je u samoj završnici utakmice stigao do zasluženog izjednačenja. U velikoj gužvi pred gostujućim vratima najbolje se snašao Perica Šare, koji je nakon ubačaja Alispahića, ali i nespretne reakcije Solomona u 88. minuti zabio za konačnih 1-1.

Gosti su utakmicu završili s deset igrača, u sudačkoj nadoknadi crveni je karton zbog prigovora dobio Josip Vuković.

Uzvratna utakmica na rasporedu je u srijedu, 1. lipnja na pulskoj Aldo Drosini s početkom u 20:15 (HNTV).

Idi na 24sata

Komentari 17

  • trtar 30.05.2016.

    Sibenik je bolja momcad od Istre i buduci da kod Istre radi kartona ne mogu nastupiti 4 vazna igraca pod uvjetom da Sibenik hrabro odigra moze pobjediti. Sretno Sibenik

  • 30.05.2016.

    Vrhunski nogomet...jedna od boljih utakmica koje sam uspio pogledati..........cijelih 10minuta.....

  • croorc 29.05.2016.

    "Šibenik je u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za ostanak u Prvoj HNL remizirao s Istrom 1961 1-1 i zadržao nadu za plasmanom u elitni razred hrvatskog nogometa." Koliko ja znam Istra se bori za ostanak u 1. HNL a ne Šibenik, Šibenik pokušava izboriti ulazak u 1. HNL

Komentiraj...
Vidi sve komentare