To je to što me zanima!

Repeša je morao čuvati tajnu: 'Izbornik sam još od veljače...'

O mojem ostanku u Malagi nije bilo govora još od veljače. U siječnju je Unicaja potpisala Joana Plazu i sve je bilo jasno, kaže hrvatski izbornik Jasmin Repeša
Vidi originalni članak

U četvrtak sam završio sve formalnosti s Unicajom i odmah se vratio, a u utorak predstavljamo reprezentativni program za ljeto, javio se iz Dubrovnika Jasmin Repeša, kojega konačno možemo evidentirati kao izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije.

Repeša ne zvuči previše pogođenim zbog rastanka sa Španjolcima.

- Okolnosti su bile takve. Najvažnije za klub je to što Unicaja zadržava kontinuitet u Euroligi. Za jednu pobjedu pobjegli su nam i ulazak na završnicu Kupa kralja i četvrtfinale Eurolige i doigravanje. Koga više zanima to što smo s ukupno 60 posto pobjeda kroz sezonu nadmašili prethodnih pet sezona Unicaje?

I onda je nastavio detaljima sezone koji ostavljaju bez teksta.

- O mojem ostanku u Malagi nije bilo govora još od veljače. U siječnju je Unicaja potpisala Joana Plazu i sve je bilo jasno. Samo što o tome nisam želio niti smio govoriti, kao što nisam smio govoriti ni o reprezentaciji. Odmah bih bio suspendiran, ostao bih bez ugovora i novca. A naš je ugovor uključivao i prilično velik otkup u slučaju da mi Unicaja ne produži onu ‘jedan plus jedan’ varijantu. Mi smo se u Hrvatskoj nekako naviknuli na to da jedan dan nešto kažeš, a sutra to pogaziš bez posljedica. U Španjolskoj to baš nije tako, jako se pazi na svaku riječ.

Što dalje? Situacija na tržištu nije briljantna.

- Iskustvo me je naučilo da ni jedan posao nije za podcjenjivanje - rekao je Repeša i počeo se smijuljiti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Franjo28 26.05.2013.

    Španjolci i Slovenci razbit će nas ko....

  • DEMBELEMBE 26.05.2013.

    ajmo sada razvaliti sve po redu na tom eurobasketu i ponovo dic hr kosraku tamo di joj je mjesto ! Na vrh !

Komentiraj...
Vidi sve komentare