To je to što me zanima!

Riječanin koji je odbio Hrvatsku igra protiv 'barakuda'. Mama je rekla: Hvala, izabrao je Srbiju

Nije me zvao nitko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova, ni netko od suigrača. Zaključio sam da uopće ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije, pričao je Radulović
Vidi originalni članak

Rus zabija za Hrvatsku Gruziji, a Srbin i Hrvat zabijaju za Gruziju Hrvatskoj. Takav je današnji vaterpolo. Mnoge reprezentacije u nedostatku kvalitete posežu za naturaliziranim reprezentativcima. Kao što smo već naveli, ni Hrvatska nije izuzetak. Konstantin Harkov  najbolji je igrač "barakuda" na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. Ranije smo imali Javiera Garciju...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako god, u vaterpolskom klasiku u četvrtfinalu SP-a u kojem će snage odmjeriti Hrvatska i Srbija (srijeda, 16 sati), na srpskoj će strani zaigrati rođeni Riječanin Marko Radulović (21), koji je svojevremeno igrao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije.

- Dvije me godine tadašnji izbornik Joško Kreković nije pozivao u reprezentaciju. Kada sam 2018. iz Primorja prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana. Nije me zvao nitko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova, ni netko od suigrača. Zaključio sam da uopće ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije... - objasnio je svoju odluku da vaterpolsku reprezentaciju Hrvatske zamijeni Srbijom.

Za Hrvatsku je zadnji put igrao kao 17-godišnjak, dok nije iz Primorja otišao u Novi Sad. Sve nakon jednog ekscesa na treningu, a na kojem je prisutan bio i Joško Kreković, tada trener Solarisa.

- Imali smo sparing-treninge s Primorjem i na zadnjem treningu trener Riječana Igor Hinić izvadio ga je iz bazena i poslao na tribine kada je počela vika. Ja sam bio na drugom kraju terena, nisam znao što se događa i nakon desetak dana u prvom kolu Regionalne lige vidio sam da ga nema u sastavu. Mislio sam da je bolestan ili nešto, a onda nakon dva-tri kola igrao je za Vojvodinu.

POGLEDAJTE VIDEO Skandalozna odluka! Buriću tri susreta kazne radi brutalnosti?!

Na adresu tog kluba Hrvatski vaterpolski savez poslao mu je poziv za pripreme reprezentacije U-20 uoči Svjetskog prvenstva u Kuvajtu 2019. Izbornik iste bio je upravo Kreković. 

- Imali smo pripremni turnir u Varaždinu u srpnju i on je bio na širem spisku te smo poziv poslali na adresu njegovog kluba Vojvodine. Potom je Vojvodina odgovorila da on nije njihov član, ali da će ga obavijestiti o pozivu. Nije se javio nekoliko dana, dok netko od njih nije nazvao njegovu majku i rekao joj da je pozvan. Ona se, pak, zahvalila na tome i rekla da joj je sin odlučio igrati za reprezentaciju Srbije - otkrio aktualni trener talijanskog Milana.

Mnogi iz vaterpolskih krugova isticali su igračevo problematični ponašanje?

- Nisam nikad, ispalo je tako, s njime ni radio ni surađivao da bih bio dublje upoznat s njegovim navodnim problematičnim ponašanjem. Nisam znao da će to napraviti i odlučiti se za Srbiju, ali svatko ima pravo na svoj izbor.

KLASIK U ČETVRTFINALU Srbi odali respekt Barakudama: 'Bez obzira na sastav, Hrvatska je Hrvatska. Imaju ambicije'

I tu bismo stavili točku na i. Marko je izabrao medalje osvajati sa Srbijom. A  u srijedu će prvi put igrati protiv Hrvatske!

Idi na 24sata

Komentari 30

  • valter111 29.06.2022.

    Ne brini Rijeko, ima još...

  • masterplan 28.06.2022.

    druga drzava drugo drzavljanstvo gubitak maticnog drzavljanstva.. kakv bi to bio potez.. drzava bi na kraju imala 2.5 milijuna stanovnika

  • Šipumil 28.06.2022.

    Ne vidim u čemu je problem. Čovjek je izabrao ono što mu je draže!

Komentiraj...
Vidi sve komentare