To je to što me zanima!

Rijeci je sudio triput zaredom u Kupu: Vidio sam kako se Pajač obradovao kad je dao crveni...

Ne mislim da je taj čovjek u crnom loše sudio. Odsudio je onako kako je htio, to me najviše pogodilo, rekao je trener Osijeka Ivica Kulešević u emisiji Pun pogodak na Slavonskoj televiziji...
Vidi originalni članak

Prošla su dva dana od utakmice Rijeke i Osijeka, ali istočni dio Hrvatske i dalje priča o nevjerojatnim pogreškama suca Igora Pajača. Revoltirani Osječani, koji su se već nekoliko puta žalili na suđenje, najavili su poduzeti pravne korake i mjere kako bi barem malo isprali gorak okus s Rujevice.

Dok mediji pričaju o sudačkim pogreškama, izjavama čelnika Osijeka te o incidentu u kojem je Eros Grezda udario šakom Antonija Čolaka, sudac Igor Pajač se povukao i sve gleda i sluša iz sjene, no za pretpostaviti je da će ga HNS poslati na hlađenje na neko vrijeme.

Osječani su od tada poprilično istražili povijest Pajača i Rijeke i došli do zanimljivog podatka. Naime, on je Riječanima sudio u tri utakmice zaredom u Kupu. U pobjedi protiv Varaždina (2-1) te u utakmici Rijeke i Dinama gdje su Riječani u teškim uvjetima gdje je bura dirigirala ritam igre pobijedili 1-0, a sada i u pobjedi protiv Osijeka (3-2).

No pomalo je nevjerojatno i to što je Riječanima sudio u čak tri kola zaredom, a riječ je o 9., 10. i 11. kolu HNL-a. Tada je Rijeka remizirala s Lokomotivom te pobijedila Istru i Varaždin, a obje momčadi su susret završile s igračem manje. Ukupno im je ove sezone sudio devet puta, a Rijeka je pobijedila u čak osam susreta.

ODLUČIO HNS Promjena: Ivan Bebek će suditi susret Osijeku i Lokomotivi...

Za to vrijeme, Osječani i dalje dijele pojedinosti iz te sporne utakmice s Rujevice, a trener Osijeka Ivica Kulešević gostovao je na Slavonskoj televiziji u emisiji Pun pogodak gdje je otkrio kako se Igor Pajač obradovao nakon što je dao crveni karton Laszlu Kleinheisleru.

- Vidio sam njegovu reakciju doslovce prije nego što je Laszlo krenuo u duel za drugi žuti karton. On se već obradovao i kad je pokazao taj crveni, vidio sam da je on iz nekog razloga tu vidio slamku spasa. Ne znam za koga. Vidio je slamku spasa poslije takve odluke, očigledno krive. A nakon toga dosuditi penal... Pa sedam od deset navijača Rijeke bi reklo da to nije penal. Obezvrijedio je sve vrijednosti sporta i sve ljude koji su gledali utakmicu. Sve nas je ponizio svojom reakcijom kada se nije udostojio pogledati sliku na VAR-u i vidjeti da je pogriješio. To je perfidno. To su ozbiljne optužbe i stojim iza njih - kazao je Kulešević.

ANALIZA SUĐENJA Oko sokolovo: Pajač? Pogriješio je baš u sve tri sporne situacije

Trener Osječana je dodao kako pogreške na štetu Osijeka nisu rijetkost i da će se boriti protiv toga, a Pajačevo ime nije htio ni spomenuti. 

- Što je mene u nedjelju isprovociralo najviše? Ne mislim da je, neću izgovoriti njegovo prezime, ne mislim da je taj čovjek u crnom loše sudio. Odsudio je onako kako je htio, to me najviše pogodilo. Naše tri posljednje gostujuće utakmice triput smo drastično zakinuti. To je stopostotan ljudi u crnom i VAR. Govorim o penalu na Rujevici, da je bio penal za Osijek u 90. minuti, i potvrđeno je u analizama da je sudac pogriješio na štetu Osijeka. U Puli nam je VAR poništio dva regularna gola, analize su to potvrdile. I ovo je treća utakmica u nizu. Iz nekog razloga netko je to napravio, preveliki je uzorak da bi bilo slučajno - smatra Kulešević.

U emisiju se javio i član sudačke komisije HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović koji je rekao da je suđenje bilo jako loše. 

Slavonska momčad je igrala odlično protiv Rijeke i s takvom igrom bi se mogli boriti za drugo mjesto, ali Kulešević smatra da im to očito netko neće dopustiti.

A KADA ŠEF TAKO KAŽE... Šef sudaca: Nezadovoljan sam suđenjem i korištenjem VAR-a

- Pričali smo da je dobra igra u Rijeci pokazatelj da Osijek može do drugog mjesta. Ne, ova utakmica u nedjelju je pokazatelj da Osijek ne može do drugog mjesta jer to je izgleda zabranjeno NK Osijeku ove godine. S tim bodovima koji su nam pokradeni mi bismo bili na drugom mjestu i u finalu Kupa. Sada smo na petom mjestu i finale je daleko iza nas.

Osijek će u nedjelju imati priliku približiti se Rijeci u HNL-u, od 21 sat igraju protiv Lokomotive.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Majstor_Mrkonja 02.06.2020.

    Rekao sam ja da je VAR drek sve dok treneri ne budu u jednom poluvremenu imali pravo zatražiti pregled. Do tada je VAR samo mazanje očiju...

  • ForzaFiumeFOF 02.06.2020.

    A nitko ga nije upitao kako je pripremio momčad, i zašto nije kod crvenog kartona išao smiriti momčad i pokušati zatvoriti utakmicu kada je već imao 2-0 prednost. Nitko ga nije upitao dali je vidio umor i pad u kondiciji u drugom poluvremenu, pogotovo kod lijevog bočnog igrača koji se od 70min držao za nogu i šepuckao po terenu jer ga grčevi muče. Zašto ga nitko ne pita što nije obavio posao koji bi trebao obaviti.

  • crowal 02.06.2020.

    I mi smo se obradovali kad je "vrsni trener" i bivši nogometaš napustio redove HNK Rijeke, kao trener druge ekipe Rijeke

Komentiraj...
Vidi sve komentare