Sport

Komentari 3

Promjena: Ivan Bebek će suditi susret Osijeku i Lokomotivi...

Promjena: Ivan Bebek će suditi susret Osijeku i Lokomotivi...

Nakon katastrofe u Rijeci, sudac Igor Pajač bio je delegiran za utakmicu Lokomotive i Osijeka, ali HNS je reagirao i umjesto njega stavio Ivana Bebeka...

On ne da više nikad ne smije suditi Osijeku, nego ne smije suditi nikome. Neka se bavi nečim drugim u životu. Slobodno napišite da Pajač sa zadnjeg slova svojeg prezimena može maknuti onu kvačicu, kiptio je od bijesa sportski direktor Osijeka Alen Petrović nakon što je Rijeka nakon preokreta srušila Osijek i prošla u finale Kupa. Utakmicu su obilježile dvojbene odluke suca Igora Pajača te loša suradnja između njega i sudaca u VAR sobi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Grezda udara Čolaka

VAR je uveden upravo kako bi spriječio sudačke repove i ovakve situacije kada se nakon utakmica priča o suđenju, a ne o lijepim golovima ili potezima. No, tehnologija nije reagirala u trenucima kada je morala i tako je izostala pomoć sucu Pajaču koji se svakom odlukom tonuo sve dublje i dublje. Čekali smo tri mjeseca na nogomet u Hrvatskoj i dobili ono zbog čega je naša liga i poznata. A to su brojne sudačke pogreške. 

S razrogačenim očima Osječani su pročitali informaciju da je Igor Pajač delegiran za utakmicu Osijeka i Lokomotive u 27. kolu HNL-a koji se igra u nedjelju, ali šef sudaca Ante Kulušić je ipak odlučio spriječiti novu katastrofu te je tako maknuo Pajača s popisa, a umjesto njega susret u Zagrebu sudit će Ivan Bebek.

- Za utorak sam sazvao sastanak komisije. Ja kao predsjednik nisam zadovoljan suđenjem, ni korištenjem VAR-a na Rujevici. On očito nije bio adekvatno korišten. Sutra ćemo imati analizu suđenja i preslušat ćemo komunikaciju s VAR sobom. I onda dati priopćenje - rekao nam je kratko predsjednik Komisije sudaca HNS-a Ante Kulušić.

Priopćenje nas vjerojatno očekuje tijekom dana, a Pajač će vjerojatno na hlađenje. Nitko Osijeku ne može vratiti izgubljeno polufinale, ali mala utjeha će im biti i kazna za Pajača. Za pretpostaviti je da neće suditi nekoliko utakmica, ali to i dalje neće popraviti sudačku kvalitetu u Hrvatskoj koja je na mizernoj razini. No nadamo se da ovakve situacije više neće bacati mrlju na hrvatski nogomet i da ćemo u miru uživati u nastavku prvenstva...

Najčitaniji članci