To je to što me zanima!

Rijeka će graditi novi stadion na Kantridi za 12 tisuća ljudi

Stadion će biti kompletno natkriven. U prvoj etapi za 11.000 domaćih gledatelja i tisuću gostujućih navijača na istoku, rekao je predsjednik Rijeke Damir Mišković
Vidi originalni članak

Dolaskom kapitala talijanskog milijunaša Gabrielea Volpija u HNK Rijeci traje praznično raspoloženje. Prošle sezone osigurali su nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu, a ove sezone osigurali plasman po skupinama. S obzirom da Rijeka gradi europsku momčad, u vodstvu kluba smatraju da zaslužuje i pravi europski stadion.

Predsjednik kluba Damir Mišković najavio je gradnju modernog stadiona na mjestu sadašnjeg stadiona na Kantridi, a danas je predstavio cijeli projekt. Gradnja kreće u svibnju 2014. godine, a trajat će između 12 i 13 mjeseci, a u tom razdoblju Rijeka će igrati u Puli.

-  Četiri metra podignut će se travnjak radi podzemnih voda. Zahtjevna je konstrukcija, i malo skuplja, ali stadion će biti kompletno natkriven. U prvoj etapi za 11.000 domaćih gledatelja i tisuću gostujućih navijača na istoku. S mogućnošću da se nadogradi do kapaciteta od 18.000 ljudi. Planiran je hotel, ne u klasičnom smislu te riječi, za dnevni odmor igrača - rekao je predsjednik Mišković za Novi list i dodao:

- Na prostoru sadašnjeg pomoćnog terena i parkirališta napravit će se kućice s restoranima, dućanima... Kao outleti. Kao malo 'riječko selo' na Kantridi. Za zabavu ljudi prije i poslije utakmice, ali i u ostale dane. I muzej HNK Rijeka, mnogo veći fan shop.

Rijeka domaće utakmice u Europskoj ligi može igrati na Kantridi

Idi na 24sata

Komentari 139

  • bijelo 31.07.2014.

    Dečki sa kantride rade pametno i sistemom step by step, pa što ako je stadio "samo" od 15000 mjesta, kao da je količina mjesta važna, važna je exklusiva to Rijeka očigledno namjerava učiniti sa svojim imidžom. Osobno ne volim megalomanije kao niti ljude koji razmišljaju na takav način, hrvatski nogomet mora imati dušu ato se postiže upravo ovakvim prekrasnim stadionoma manjih kapaciteta i "obiteljske" atmosfere...bravo Rijeka.

  • fijuman 24.09.2013.

    I trebaju nam takvi manji stadioni, a ne silni megalomanski projekti kao razne neisplative arene što se dokazalo nakon njihove izgradnje i sada neiskorištenosti i neisplativosti što plaćamo svi mi porezni obveznici, pa koliko je silnih miljuna utrošeno u adaptaciju i sanaciju maksimirskog stadiona i još nije dosta.

  • Dome #7 24.09.2013.

    kad vec rade nek naprave bar za 20 tisuca ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare