To je to što me zanima!

Rijeka dovela igrača koji je izbacio Dinamo iz Lige prvaka

Za Šerif je odigrao ukupno 41 utakmicu, zabio 16 golova i šest puta asistirao. Od toga je čak 19 puta participirao u europskim natjecanjima
Vidi originalni članak

Prometno je bilo na Rujevici ovog ljeta. Brojni igrači su došli, još brojniji otišli, a posljednjeg dana prijelaznog roka Rijeka je dovela i posljednje pojačanje. Riječ je o Momu Yansaneu, 26-godišnjem napadaču iz Gvineje koji na Kvarner dolazi iz moldavskog prvaka Šerifa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Za klub iz Tiraspola odigrao je ukupno 41 utakmicu, zabio 16 golova i šest puta asistirao. Od toga je čak 19 puta participirao u europskim natjecanjima.

Ujedno, zabio je u sezoni 2021./2022. protiv Šahtara u pobjedi 2:0 u skupinama Lige prvaka u kojoj je moldavski prvoligaš ujedno igrao i protiv Real Madrida i Intera, te u kvalifikacijama izbacio Crvenu zvezdu i Dinamo. Zabio je srpskom prvaku, a asistirao protiv hrvatskog u pobjedi 3-0 u Tiraspolu. Na Maksimiru je bilo 0-0 pa se Šerif uvjerljivom pobjedom iz prve utakmice te sezone plasirao u Ligu prvaka. 

Ove sezone u europskim kvalifikacijama zabio je dva gola protiv BATE Borisova (5:1) u kvalifikacijama za Europsku ligu. Yansane je s Rijekom dogovorio dvogodišnju suradnju te bi se trebao priključiti momčadi idućeg tjedna. U karijeri je igrao još za bjeloruski Isloč, gdje je u 57 utakmica zabio 23 gola i 11 puta asistirao, dok je u ruskom Nižnji Novgorodu zabio šest golova i dvaput asistirao u 37 utakmica. 

Ljetni prijelazni rok

došli:

Fruk (Fiorentina), Radeljić (Sheriff), Pašalić (Borussia), Ivanović (Augsburg), Čabraja (Hibernian), Petrovič (Rapid), Janković (Dinamo), Ilinković (Zrinjski), Yansane (Sheriff)

otišli:
Frigan, Prince, Djouahra, Liber, Lepinjica, Bušnja, Krešić, Stanić, Karrica, Alvarez, Djuričin, Vrančić, Merkulov, Braut / posudbe: Babić, Dujmović, Gajzler, Zadro, Bodetić, Simčić

Idi na 24sata

Komentari 11

  • David1Prometheus 09.09.2023.

    Igrač s valorizacijom 35 u 57 utakmica, pa to su fantastičke i sulude brojke cak i za Bjelorusku ligu spektakl od igraca..stalno govorim da moramo kupit takvog napadaca s takvim brojkama a nismo vec 10 godina, rijeka nema love i kupi tako dobrog igraca a mi imamo i ni ne pomislimo kupit steta sto nema pameti recimo od prodaje ivanuseca pol love 5 milja da kupimo odmah Pasalica i zamjenu za šutala isto..al simic vjerojatno spava do 14 h pa se nestigne javit s ponudama za transfere izvan radnog vremena

  • simri 09.09.2023.

    Ovo je igračina. Ajmo napad na titulu!

  • Pešekan1 09.09.2023.

    Samo jako Rijeko moja!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare