To je to što me zanima!

Rijeka je dovela Sterlinga! 'Uzori su mi Ronaldo i Eto'o'

Igrao sam u Finskoj, zatim u Austriji Beč. Nije bilo lako otići u Finsku jer to je zahtijevalo prilagodbu na novi život i nikad nije lako napustiti svoju zemlju, rekao je Sterling Yateke...
Vidi originalni članak

Zimski prijelazni rok je u HNL-u završio u ponoć, ali Rijeka je danas predstavila još jedno pojačanje. Nakon silnih odlazaka igrača poput Jakova Puljića, Zorana Kvržića, Acostyja, predsjednik Damir Mišković zasukao je rukave i doveo još jednog napadača, kako se kaže, u pet do 12.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Manchester City i Engleska imaju Raheema Sterlinga, a sada je i Rijeka dobila svog Sterlinga. Na posudbu na Kvarner stigao je napadač Sterling Yateke (20).

Riječ je o nogometašu koji dolazi iz Srednjoafričke Republike, a stigao je na posudbu do kraja sezone iz Austrije Beč uz mogućnost otkupa ugovora. Sterling je rođen u zemlji koja je ipak nogometna egzotika, a u karijeri je igrao za kamerunsku Yosu i finski TPS. U Rijeku je došao kako bi podignuo svoj rejting i stvorio si bazu za odlazak u neki veći europski klub.

- Zadovoljan sam što sam došao u Rijeku. Došao sam se dokazati jer Rijeka je dobra momčad. Mlad sam igrač i moram se razvijati. Došao sam učiti, razvijati se i pomoći momčadi. Znam da je Rijeka dobar klub i ovo je veliki izazov za mene - rekao je Sterling na predstavljanju. 

Prema Transfermarktu vrijedi 300.000 eura, a za Austriju Beč je odigrao tri utakmice i za to vrijeme skupio 33 minute. Obožava Michaela Jordana, a želi igrati kao brazilski Ronaldo i Kamerunac Samuel Eto'o.

-  Igrao sam u Finskoj, zatim u Austriji Beč. Nije bilo lako otići u Finsku jer to je zahtijevalo prilagodbu na novi život i nikad nije lako napustiti svoju zemlju. Uzori? Samuel Eto'o i Brazilac Ronaldo, ja sam napadač tako da želim igrati kao i oni - rekao je Yatéké  koji je u klupske prostorije stigao s kapom Chicago Bullsa i majicom broj 23 uz natpis Jordan.

Riječani su tako zaključili prijelazni rok, a Sterling je treći igrač kojeg su doveli nakon Felipea Piresa i Nina Galovića. Popis odlazaka je znatno duži u odnosu na dolaske, a mnogi misle da će upravo ta kratka klupa biti problem treneru Simonu Rožmanu u nastavku sezone.

Klub su napustili Dario Župarić, Jakov Puljić, Zoran Kvržić, Lorenco Šimić, Roberto Punčec, Petar Mamić, Maxwell Acosty.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • DominikLivakovic1 18.02.2020.

    Tako i ja u Football Manageru dovodim igrače kada imaju zanimljivo ime.

  • Pero Konta 18.02.2020.

    Miškoviću ti biš trebal ka uskoku poč. Pa što je ovo ljudi tko je tu lud. Kostrena, orient, halub, Opatija, grobnik itd....... A vi samo nek se zove sterling pa govna snobovska.

  • Blue Star 18.02.2020.

    Nije to onaj iz Engleske netko im treba reć 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare