To je to što me zanima!

Rijeke navijača odaju počast Kobeju ispred njegova Staplesa

Jutro nakon što je u padu helikoptera u Kaliforniji tragično stradao bivši američki košarkaš Kobe Bryant (41), navijači ne prestaju pristizati sa cvijećem, svijećama i porukama žalosti na mjesta koja je Kobe obilježio
Vidi originalni članak

Tragična smrt Kobeja Bryanta potresla je cijeli svijet. Velik gubitak za košarku, velik gubitak za čovječanstvo. Proživljavaju ga svi koji su ikada barem malo popratili lik i djelo velikog Mambe, a osobito njegovi navijači

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jutro nakon što je u padu helikoptera u Kaliforniji tragično stradao bivši američki košarkaški reprezentativac i NBA zvijezda koja je 20 godina provela u LA Lakersima, Kobe Bryant (41), navijači ne prestaju pristizati sa cvijećem, svijećama i porukama žalosti na mjesta koja je Kobe obilježio. 

U blizini Staples Centra u kojemu je igrao, na Microsoftovom trgu, najvjerniji obožavatelji okupili su se ubrzo nakon što se proširila vijest da je Kobe jedna od žrtava, a uz njega, počast su odali i njegovoj kćeri, perspektivnoj mladoj košarkašici Gianni (13).

Oni koji su bili u mogućnosti stigli su i do mjesta nesreće u kalifornijskom Calabasasu gdje je Kobeov helikopter, prevozeći njega, njegovu kćer i još sedam osoba udario u obližnje brdo i zapalio se.

Jedan od načina na koji je promicao košarku i nakon karijere bila je njegova sportska Mamba akademija nazvana upravo po njemu pred kojom su se također okupljali navijači noseći njegove fotografije, svijeće i tužne izraze na licima.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nikopolidis_71 27.01.2020.

    Staples Center bi morao nositi Kobejevo ime u buducnosti

  • 27.01.2020.

    Covjek je zivio 42 godine i sigurno od te 42 nekih 25 godina kao Bog....pola hrvatske da spojis ne mogu tako skupa zivjeti kao on sam sto je zivio...nikad nece biti bolestan,nikad nece ostariti...ostat ce legenda zauvijek vjerovatno a nas ce ipracat po 50ek ljudi i nakon nase smrti ce nas zaboraviti uskoro....kci mu je poginula s njim...to je zalosnije...

  • 27.01.2020.

    Cuj veliki gubitak za covjecanstvo? A sta je sa onom djecom i ljudima sto ih se bombarduje i ubija za naftu I ostale resuse? Oni nisu gubitak za covjecanstvo? To je sramota za covjecanstvo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare