To je to što me zanima!

Rijkaard: Znao sam da sa Schalkeom neće biti lako

S obzirom na prilike koje smo izradili, morali smo zabiti gol u prvom dijelu, rekao je trener Nijemaca Mirko Slomka nakon 0-1 poraza na Nou Campu
Vidi originalni članak

Trener Barcelone, Frank Rijkaard, čestitao je svojim igračima na plasmanu u polufinale Lige prvaka, te naglasio da je znao kako uzvrat protiv Nijemaca neće biti formalnost.
Barca je na Camp Nou, kao i u prvom dvoboju četvrtfinala, slavila 1-0. Strijelac jedinog pogotka bio je Yaya Toure u 43. minuti.
- Ovo je za nas vrlo važan rezultat. Sretan sam zbog prolaska u poluzavršnicu i čestitam svojim igračima - izjavio je Rijkaard.
- Prije dvoboja sam govorio da će Schalke biti težak protivnik, ne zbog pojedinih igrača, već zbog njihove timske igre u kojoj brzo prelaze iz obrane u napad i obrnuto. Morali smo se dosta potruditi da ih dobijemo.
Rijkaard je također pohvalio raspoloženog, 17-godišnjeg Bojana Krkića, koji je pokrenuo napad za pogodak.
- Bojan je bio sjajan. Kao mlad igrač daje veliki doprinos momčadi, i već je osvojio naklonost publike.
Nizozemac je, inače, zamijenio Krkića u 73. minuti, za što je nagrađen zvižducima s tribina.
Barca u polufinalu ide na Manchester United, a prvi dvoboj je na rasporedu 23. travnja na Camp Nou.
Trener Schalkea Mirko Slomka objasnio je da je glavni razlog eliminacije njegove momčadi - nedostatak europskog iskustva.
Barcelona je dva puta pobijedila Schalke s istim rezultatom, 1-0. U oba susreta, Schalke je mogao do puno boljeg rezultata. Na Nou Campu je nadigrao domaćina u prvom poluvremenu, stvorio više prilika, ali broje se samo golovi...
- Doista šteta da smo izgubili ovu utakmicu. Žestoko smo se borili za osvajanje svakog metra na terenu, ali nedostajalo nam je iskustva u završnici akcija. Morali smo postići pogodak u prvom poluvremenu, s obzirom na prilike koje smo izradili. No ipak sam ponosan na moje igrače. Kad Barceloni napraviš pritisak na Nou Campu, znači da si odigrao dobru utakmicu - tješio se Slomka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare