To je to što me zanima!

RIP, Superligo, nećeš nam faliti. Ali oni bleferi će dobiti svoje...

Znali smo da će navijači biti ključ. Ali da će tako brzo uspjeti, e to se nismo nadali! Dovoljno je bilo zaustaviti autobus Chelseaja ili naprosto zaokružiti "protiv" u Barceloni
Vidi originalni članak

Neće to natjecanje zaživjeti, hvala Bogu, to je samo zauzimanje pregovaračkih pozicija.

Tu su nam rečenicu u zadnja dva dana rekli i Slaven Bilić i Dario Šimić i Marko Naletilić i Duško Grabovac... Uvjereni da će bogata i prezadužena elita malo prodrmati nogometni svijet i podsjetiti Uefu što je sve voljna napraviti ako osjeti da nije dovoljno namirena u Ligi prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Znate ono, kao kad neke zajednice ili cehovi požele ukazati na svoj nepovoljan status, objasniti kako im je teško pa opale neki marš središtem grada, zaprijete obustavom rada... i onda sjednu s vladom i sve se dogovore.

To što su napravili gazde 12 velikih europskih klubova je samo prosvjed. Blef. Da, cijela uzbuna koja je tijekom nedjeljne večeri i ponedjeljka dobro uzdrmala europski nogomet bio je samo gnjusan blef. Procurila je negdje i priča kako bi svaki klub samo za ulazak u Superligu dobio zajam od 3,5 milijarde eura i za sam nastup 24,4 milijuna eura svake sezone, da bi pobjednik zaradio 400 milijuna eura (u Ligi prvaka dobije oko 120 milijuna), a od TV prava klubovi bi podijelili deset milijardi eura! Zvuči kao bajka...

Sad slijedi tiha diplomacija, sastanci bez bombastičnih zaključaka i izjava... i dogovor. U kojem bogati plačljivci neće biti zakinuti, vjerujte.

Ma već peti put u zadnje dvije godine aktualizira se priča o elitnom natjecanju elitnih klubova, o europskim odmetnicima, čak se i JP Morgan kao početni ulagač spominjao u listopadu 2020. Superliga je zapravo još od 90-ih godina blef velikih da izvuku što više novca od Uefe.

I svaki je put partija završavala nekim kompromisima, ustupcima, a ideja o Superligi završila u ladici. Za neku novu preraspodjelu uloga i love u Ligi prvaka.

Znali smo da će navijači u ovoj priči biti ključ. Ali da će tako brzo uspjeti, e to se nismo nadali! Ako se ovako nastavi neće ni trebati bojkotirati utakmice i TV prijenose Superlige, dovoljno je bilo mirnim prosvjedom zaustaviti autobus Chelseaja ili naprosto zaokružiti "protiv" u Barceloni, gdje su navijači vlasnici kluba.

Na kraju svega - a kraj te idiotarije se doista nazire - još je najveći pobjednik moskovski Spartak. Klub koji je objavama na društvenim mrežama nasmijavao cijelo vrijeme i ironizirao situaciju, u utorak navečer je objavio:

Superliga, 19.4.2021. – 20.4.2021. Nećeš nedostajati.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • snoopydog-1 21.04.2021.

    Čim je u to upleten J.P. Morgan to su kurvinska posla. Tom liku, i njegovim nasljednicima nikad nije bilo stalo do ljudi, morala...samo do novca.

  • čovik-s-juga 21.04.2021.

    Pametan čovjek bi shvatio da su čelnici klubova pokušali naći izlaz iz teške financijske situacije. Nisu uspjeli i sada će ispaštati svi. Para više nema.

  • simba os 21.04.2021.

    Nisu oni blefirali. Dobro su oni znali što hoće. No navijači , mediji , političari i građani koji usput prate nogomet su reagirali onako kako treba . Zašto ? Zato što je nogomet u Evropi tradicija , način života , ljubav. evropa je kolijevka nogometa odavde je krenilo sve i proširilo se svijetom. To je još jedina igra gdje doslovno mali ima priliku dati gol i zajebati velikog i zbog toga ga većina voli jer nogomet kreće od susjedstva , ulice , kvarta i u današnje vrijeme otuđenosti nogomet je u stanju okupiti tisuće i stotine tisuća ljudi na jednom mjestu tako da se svi osjećaju u isto vrijeme sretni ili nesretni nije bitno ali je bitno da su zajedno. I zbog toga nedamo nogomet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare