Obavijesti

Sport

Komentari 27

RIP, Superligo, nećeš nam faliti. Ali oni bleferi će dobiti svoje...

RIP, Superligo, nećeš nam faliti. Ali oni bleferi će dobiti svoje...
7

Znali smo da će navijači biti ključ. Ali da će tako brzo uspjeti, e to se nismo nadali! Dovoljno je bilo zaustaviti autobus Chelseaja ili naprosto zaokružiti "protiv" u Barceloni

VIDEO

Neće to natjecanje zaživjeti, hvala Bogu, to je samo zauzimanje pregovaračkih pozicija.

Tu su nam rečenicu u zadnja dva dana rekli i Slaven Bilić i Dario Šimić i Marko Naletilić i Duško Grabovac... Uvjereni da će bogata i prezadužena elita malo prodrmati nogometni svijet i podsjetiti Uefu što je sve voljna napraviti ako osjeti da nije dovoljno namirena u Ligi prvaka.

Pokretanje videa...

Slaven Bilić 01:22

Znate ono, kao kad neke zajednice ili cehovi požele ukazati na svoj nepovoljan status, objasniti kako im je teško pa opale neki marš središtem grada, zaprijete obustavom rada... i onda sjednu s vladom i sve se dogovore.

To što su napravili gazde 12 velikih europskih klubova je samo prosvjed. Blef. Da, cijela uzbuna koja je tijekom nedjeljne večeri i ponedjeljka dobro uzdrmala europski nogomet bio je samo gnjusan blef. Procurila je negdje i priča kako bi svaki klub samo za ulazak u Superligu dobio zajam od 3,5 milijarde eura i za sam nastup 24,4 milijuna eura svake sezone, da bi pobjednik zaradio 400 milijuna eura (u Ligi prvaka dobije oko 120 milijuna), a od TV prava klubovi bi podijelili deset milijardi eura! Zvuči kao bajka...

Twelve of Europe

Sad slijedi tiha diplomacija, sastanci bez bombastičnih zaključaka i izjava... i dogovor. U kojem bogati plačljivci neće biti zakinuti, vjerujte.

Ma već peti put u zadnje dvije godine aktualizira se priča o elitnom natjecanju elitnih klubova, o europskim odmetnicima, čak se i JP Morgan kao početni ulagač spominjao u listopadu 2020. Superliga je zapravo još od 90-ih godina blef velikih da izvuku što više novca od Uefe.

Premier League - Chelsea v Brighton & Hove Albion

I svaki je put partija završavala nekim kompromisima, ustupcima, a ideja o Superligi završila u ladici. Za neku novu preraspodjelu uloga i love u Ligi prvaka.

Znali smo da će navijači u ovoj priči biti ključ. Ali da će tako brzo uspjeti, e to se nismo nadali! Ako se ovako nastavi neće ni trebati bojkotirati utakmice i TV prijenose Superlige, dovoljno je bilo mirnim prosvjedom zaustaviti autobus Chelseaja ili naprosto zaokružiti "protiv" u Barceloni, gdje su navijači vlasnici kluba.

FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City

Na kraju svega - a kraj te idiotarije se doista nazire - još je najveći pobjednik moskovski Spartak. Klub koji je objavama na društvenim mrežama nasmijavao cijelo vrijeme i ironizirao situaciju, u utorak navečer je objavio:

Superliga, 19.4.2021. – 20.4.2021. Nećeš nedostajati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu