Sport

Komentari 27

RIP, Superligo, nećeš nam faliti. Ali oni bleferi će dobiti svoje...

RIP, Superligo, nećeš nam faliti. Ali oni bleferi će dobiti svoje...

Znali smo da će navijači biti ključ. Ali da će tako brzo uspjeti, e to se nismo nadali! Dovoljno je bilo zaustaviti autobus Chelseaja ili naprosto zaokružiti "protiv" u Barceloni

Neće to natjecanje zaživjeti, hvala Bogu, to je samo zauzimanje pregovaračkih pozicija.

Tu su nam rečenicu u zadnja dva dana rekli i Slaven Bilić i Dario Šimić i Marko Naletilić i Duško Grabovac... Uvjereni da će bogata i prezadužena elita malo prodrmati nogometni svijet i podsjetiti Uefu što je sve voljna napraviti ako osjeti da nije dovoljno namirena u Ligi prvaka.

Znate ono, kao kad neke zajednice ili cehovi požele ukazati na svoj nepovoljan status, objasniti kako im je teško pa opale neki marš središtem grada, zaprijete obustavom rada... i onda sjednu s vladom i sve se dogovore.

To što su napravili gazde 12 velikih europskih klubova je samo prosvjed. Blef. Da, cijela uzbuna koja je tijekom nedjeljne večeri i ponedjeljka dobro uzdrmala europski nogomet bio je samo gnjusan blef. Procurila je negdje i priča kako bi svaki klub samo za ulazak u Superligu dobio zajam od 3,5 milijarde eura i za sam nastup 24,4 milijuna eura svake sezone, da bi pobjednik zaradio 400 milijuna eura (u Ligi prvaka dobije oko 120 milijuna), a od TV prava klubovi bi podijelili deset milijardi eura! Zvuči kao bajka...

Sad slijedi tiha diplomacija, sastanci bez bombastičnih zaključaka i izjava... i dogovor. U kojem bogati plačljivci neće biti zakinuti, vjerujte.

Ma već peti put u zadnje dvije godine aktualizira se priča o elitnom natjecanju elitnih klubova, o europskim odmetnicima, čak se i JP Morgan kao početni ulagač spominjao u listopadu 2020. Superliga je zapravo još od 90-ih godina blef velikih da izvuku što više novca od Uefe.

I svaki je put partija završavala nekim kompromisima, ustupcima, a ideja o Superligi završila u ladici. Za neku novu preraspodjelu uloga i love u Ligi prvaka.

Znali smo da će navijači u ovoj priči biti ključ. Ali da će tako brzo uspjeti, e to se nismo nadali! Ako se ovako nastavi neće ni trebati bojkotirati utakmice i TV prijenose Superlige, dovoljno je bilo mirnim prosvjedom zaustaviti autobus Chelseaja ili naprosto zaokružiti "protiv" u Barceloni, gdje su navijači vlasnici kluba.

Na kraju svega - a kraj te idiotarije se doista nazire - još je najveći pobjednik moskovski Spartak. Klub koji je objavama na društvenim mrežama nasmijavao cijelo vrijeme i ironizirao situaciju, u utorak navečer je objavio:

Superliga, 19.4.2021. – 20.4.2021. Nećeš nedostajati.

Najčitaniji članci