To je to što me zanima!

Robert Prosinečki složio je idealnih 11 s kojih je igrao

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Robert Prosinečki, legendarni veznjak Reala, Barce i hrvatske reprezentacije, odabrao je 11 najboljih igrača s kojima je igrao u istoj momčadi
Vidi originalni članak

Veliki Žuti sastavljao je svoju idealnu momčad od igrača s kojima je igrao. Zazvonio je mobitel, zove Slaven Bilić. Robi se odjednom počeo smijati, malo poslije je objasnio:
- Evo Slaven me pitao mogu li u tu momčad uvrstiti i Niku Kovača. Rekao sam mu da se ne ljuti, da ne mogu jer ja i Niko nismo dugo igrali zajedno. Možda je izbornik u Robijevu momčad pokušao ugurati i sebe.
- Ma ne, razgovarali smo o Ligi prvaka, zanimalo ga je moje mišljenje - rekao je Žuti. U momčadi koju nam je nacrtala legenda Reala, Barcelone, Dinama, Zvezde i hrvatske reprezentacije mjesta nisu imali ni sjajni igrači poput Romarija, Pančeva, Bokšića te sadašnjeg trenera Barcelone Pepa Guardiole.
Na klupi su veličine poput Davora Šukera, Gheorgea Hagija i Hriste Stoičkova.

GOLMAN - Francisco Buyo
S njim sam u Realu bio tri godine. U deset godina u Madridu osvojio je gomilu trofeja. Igrao sam za momčadi za koje su branili Ladić i Baia, ali je Buyo ipak najbolji.
DESNI BEK - Chendo
Kapetan Madriđana. Superkvalitetan bek. U svoje doba jedan od najboljih na svijetu na poziciji desnog beka. Jako ga se dobro sjećam, bio je nezaustavljiv.
DESNI STOPER - Fernando Hierro
Toliko je toga osvojio. Među najboljim braničima na svijetu. Iako je igrao u obrani, zabijao je puno golova. Sjajno je pucao penale, golmani nisu imali šanse.
LIJEVI STOPER - Miguel Nadal
Veliki smo prijatelji. On je bio pravi stup u obrani. Odličan igrač bez kojega je bilo nemoguće zamisliti Barcelonu. Novinari su mu dali nadimak Zvijer.
LIJEVI BEK - Robert Jarni
Ljevak koji je obilježio naš nogomet. Igrao za Juve i Real. To dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Više od 80 nastupa za repku. Bio je velika snaga Vatrenih.
DESNO KRILO - Luis Figo
Ma, dragi, napiši što hoćeš za Portugalca. Izmisli što želiš za Luisa. Što ću ti reći o njemu nego da je bio savršenstvo od igrača na poziciji koju je igrao u Barceloni.
ZADNJI VEZNI - Michel
Živuća legenda. Igrač koji je također osvojio gomilu trofeja. U Realu je igrao dugih 15 godina. Dobar je kao trener. Trenutačno vodi momčad Getafea.
PREDNJI VEZNI - Zvonimir Boban
Hrvatski kapetan mora biti u ovoj momčadi. Igrač koji je od mladih dana bio klasa. Deset godina jedan od najboljih igrača Milana. Zvone je jednostavno legenda.
LIJEVO KRILO - Dejan Savičević
Jednom riječju - genij. Igrač koji je utakmice rješavao potpuno sam. U Milanu su ga zato zvali genij. Ne znam je li bolje igrao u Zvezdi ili Milanu. Obožavali su ga.
NAPADAČ - Ronaldo
Zmaj. Najbolji igrač na svijetu u ono vrijeme. Jedan od najboljih svih vremena. Od njega svi trebaju učiti. Igrali smo skupa u Barci, a klasu je pokazao i u Interu i Realu.
NAPADAČ - Ivan Zamorano
U Realu smo ga zvali Bam-Bam. Pravi centarfor. Da je igrao u jačoj reprezentaciji, bio bi Zlatna kopačka na SP-u. On je utakmice rješavao lakoćom.

PRIČUVE: Dražen Ladić, Milodrag Belodedić, Gheorghe Hagi, Dragan Stojković, Hristo Stoičkov, Davor Šuker

Idi na 24sata

Komentari 6

  • lika hrvatska dika 24.07.2018.

    Šuki mu je ukrao najboljeg frenda Zvonu nakon Čilea kad je Žuti proglašen najboljim igračem SP U-20, a Boban drugim.

  • YUSSUF 77 26.04.2010.

    Kakve veličine!

  • Kurcoslav 26.04.2010.

    http://www.youtube.com/watch?v=X2NHqSXftzU&feature=fvst

Komentiraj...
Vidi sve komentare