To je to što me zanima!

Robert Prosinečki u potrazi za poslom: Želi biti izbornik Gane?

Kako piše ganski medij Sports World Ghana, Robert Prosinečki navodno je poslao životopis ganskom nogometnom savezu i izrazio želju za preuzimanjem njihove reprezentacije
Vidi originalni članak

Robert Prosinečki prošlog ljeta prvi put je sjeo na klupu nekog HNL kluba. No, dočekao ga je strašno težak zadatak. U ruke je dobio Rudeš, povratnika u prvoligaško društvo koji je već na početku sezone bio jedan od glavnih kandidata za ispadanje. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Legendarni Žuti nije se proslavio. Nije uspio uigrati momčad ni parirati ostatku HNL-a pa je dobio otkaz nakon što je osvojio tek jedan bod u sedam utakmice. Presudio mu je poraz od Gorice početkom rujna prošle godine. Od tada je bez posla, a ako je vjerovati mediju Sports World Ghana, Prosinečki bi uskoro mogao preuzeti reprezentaciju Gane! 

Crne zvijezde razočarale su na Afričkom prvenstvu gdje nisu uspjele proći skupinu u konkurenciji Egipta, Zelenortskih Otoka i Mozambika. Irac Chris Hughton je ekspresno smijenjen pa je tamošnji savez u potrazi za novim izbornikom. Kako tvrdi spomenuti medij, legendarni 'vatreni' navodno je poslao životopis ganskom nogometnom savezu i izrazio želju za preuzimanjem njihove reprezentacije. Ako je to i istina, odluku će doznati tek za tri tjedna. Do tada će čelnici razmotriti sve kandidate i odlučiti tko je najbolji izbor.

Nakon veličanstvene nogometne karijere tijekom koje je igrao za Dinamo, Real Madrid, Barcelonu i Crvenu zvezdu, Prosinečki je trenersku započeo u Crvenoj zvezdi koju je vodio od 2010. do 2012. godine. Bio je i trener Kayserispora u dva navrata, Denizlispora, Olimpije i Rudeša. Između navedenih klubova je vodio i dvije reprezentacije, od 2014. do 2017. bio je na klupi Azerbajdžana, a od 2018. do 2019. dirigirao je reprezentacijom BiH. Sada bi mogao sjesti na klupu i treće reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Mata10 31.01.2024.

    Ako hoće izbornika na tri mjeseca on idealan candidat.

  • the.king 30.01.2024.

    Tamo je vruce,valjda ima mrzlih gemista

  • Pobotchnick Leeyoobo 30.01.2024.

    E crni Žuti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare