To je to što me zanima!

Robert Prosinečki u Zvezdi ne može biti čak ni fizioterapeut...

Prosinečki neće moći biti ni predstavnik kluba, ni doktor ili fizioterapeut, kazao je Miloš Paprica, predsjednik Komisije za licenciranje trenera FSS...
Vidi originalni članak

Robert Prosinčeki mogao bi imati problema pri preuzimanju Crvene zvezde jer nema odgovorajuću licencu za Jelen superligu. Za sada ima samo dokumente koji mu omogućavaju rad u HNL-u, a ako želi bez kontroverzi zasjesti na klupu srpskog prvoligaša morat će do 16. veljače Udruženju trenera Srbije podnijeti zahtjev za izdavanjem odgovarajuće licence za rad. 

- Ono što je sigurno, Prosinečki neće moći biti ni predstavnik kluba, ni doktor ili fizioterapeut - kazao je Miloš Paprica, predsjednik Komisije za licenciranje trenera FSS, te dodao: 

- Zato što je prekršen pravilnik o dozvoli za rad, licenci i statusu trenera, koji je usvojen 21. srpnja godine, kažnjen je Nikola Džomba. On je sjedio na klupi kao predstavnik Hajduka iz Kule, a vodio je momčad kao trener. To je prekršaj, ovim pravilnikom definiran do detalja - kaže Paprica, prenosi srpski Blic.

Naglasio je da priče koje se pojavljuju u medijima, a odnose se na 'suradnju' s HNS-om nisu točne. Naime, Prosinečki ne može dobiti ni privremenu dozvolu za rad na temelju hrvatskih dokumenata. 

- S nacionalnom licencom, koja podrazumijeva da vlasnik, u ovom slučaju Prosinečki, ima A ili B UEFA licencu, može raditi samo u zemlji gdje je ona i izdana. Dakle, samo u Hrvatskoj. 

Prosinečki u Srbiji mora pribaviti PRO licencu A kategorije. Dok ju ne pribavi, na klupi ga može zamijeniti njegov pomoćnik, Žarko Đurović. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • DSoldo75 26.12.2010.

    Nemoj se blamirati i nabavi tu licencu. Ja sam Dinamovac al ajmo sad objektivno po rezultatima ko je najveći klub sa Balkana? Samo radi žuti i pokaži svima šta sve Hrvat može kad hoće :)

  • dinamo 26.12.2010.

    zkj vi neki pišete da bi mi isto otišli raditi u beograd da se radi o tolikom novcu...novac ovdje nije važan...problem je u tome što prosinečki namjerno šeće s zvezdinim šalom pred hrv.novinarima i problem je u tome što je on izjavio da je zvezda najjači klub na području bivše juge...to je sramotno izjaviti pored DINAMA I HAJDUKA...a još sramotnije je kada to izjavi jedan hrvat...

  • nnn221 26.12.2010.

    aloooo,,,pa mi zivimo u 2010god..pa necemo se cijeli zivot natjeravat s tim ko je od kuda....a ovo je sport tu nema pravila..srbin igra u man u pa nikom nista.hrvati igraju po cjelom svijetu i nikom nista...poso je poso sve ostalo je nebitno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare