Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
29 komentara

Robert Prosinečki u Zvezdi ne može biti čak ni fizioterapeut...

Prosinečki neće moći biti ni predstavnik kluba, ni doktor ili fizioterapeut, kazao je Miloš Paprica, predsjednik Komisije za licenciranje trenera FSS...

Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
29 komentara

Robert Prosinčeki mogao bi imati problema pri preuzimanju Crvene zvezde jer nema odgovorajuću licencu za Jelen superligu. Za sada ima samo dokumente koji mu omogućavaju rad u HNL-u, a ako želi bez kontroverzi zasjesti na klupu srpskog prvoligaša morat će do 16. veljače Udruženju trenera Srbije podnijeti zahtjev za izdavanjem odgovarajuće licence za rad. 

- Ono što je sigurno, Prosinečki neće moći biti ni predstavnik kluba, ni doktor ili fizioterapeut - kazao je Miloš Paprica, predsjednik Komisije za licenciranje trenera FSS, te dodao: 

- Zato što je prekršen pravilnik o dozvoli za rad, licenci i statusu trenera, koji je usvojen 21. srpnja godine, kažnjen je Nikola Džomba. On je sjedio na klupi kao predstavnik Hajduka iz Kule, a vodio je momčad kao trener. To je prekršaj, ovim pravilnikom definiran do detalja - kaže Paprica, prenosi srpski Blic.

Naglasio je da priče koje se pojavljuju u medijima, a odnose se na 'suradnju' s HNS-om nisu točne. Naime, Prosinečki ne može dobiti ni privremenu dozvolu za rad na temelju hrvatskih dokumenata. 

- S nacionalnom licencom, koja podrazumijeva da vlasnik, u ovom slučaju Prosinečki, ima A ili B UEFA licencu, može raditi samo u zemlji gdje je ona i izdana. Dakle, samo u Hrvatskoj. 

Prosinečki u Srbiji mora pribaviti PRO licencu A kategorije. Dok ju ne pribavi, na klupi ga može zamijeniti njegov pomoćnik, Žarko Đurović. 

Naši partneri pišu
Message