To je to što me zanima!

Roger Federer: Novak će pasti, a ja moram biti spreman na to

Njegovo samopouzdanje mora pasti. To se može brzo dogoditi, mi igrači to znamo, a zna i on. Ta njegova dominacija mora jednom završiti, rekao je Roger Federer...
Vidi originalni članak

Novak Đoković završio je još jednu godinu nedodirljiv. Bodovna razlika između Novaka i prvog pratitelja je kao između drugog i 66. igrača svijeta. To je podatak koji dovoljno govori koliko je dominantan bio srpski tenisač.

No u 2016. godini kreće novi lov na Novaka. Nekako najodlučniji čini se Roger Federer koji je u svoj stožer doveo Ivana Ljubičića.

- Bit će mi čudno vidjeti Ivana na tom mjestu, ali s druge strane, svi smo mi profesionalci. Ljubičić poznaje moju igru i igru svih Rogerovih protivnika i mislim da ga je upravo zato doveo - rekao je Novak Đoković.

Federer se nada kako Novakova dominacija u jednom trenutku mora pasti. 

- Protiv Novaka moraš biti na visokom nivou. Njegovo samopouzdanje mora pasti. To se može brzo dogoditi, mi igrači to znamo, a zna i on. Zato mi koji smo iza njega moramo biti spremni. Njegova dominacija mora završiti - rekao je Federer.

Đoković i Nadal u finalu Dohe

Đoković je dobro otvorio 2016. godinu. Ušao je u finale Dohe nakon pobjede protiv Tomaša Berdycha 6-3, 7-6.

Rafael Nadal prvi je izborio finale ATP turnira u Dohi. Španjolac je u polufinalu svladao Ukrajinca Ilju Marčenka 6-3, 6-4. Nadal će u subotu 99. put u karijeri igrati u finalu. 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • DraganRajic 09.01.2016.

    E moj Rogere, koliko smo ovo već čuli puta od tebe...

  • DraganRajic 09.01.2016.

    Kakav paun. No, neka je upravo takav, potrebno nam je da još dugo gledamo njihov sjajni rivalitet. Što se tiče same igre, pao, ne pao, ne možeš ti Rogere mnogo tu više toga tu da napraviš, možda da otrgneš koji meč tu i tamo, kao lani u Cincyju ili Dubaiju. Ali na duže staze, teško zamislivo.

  • Darko Vasilj 09.01.2016.

    Ovo je originalna izjava Rogera - "Against him you have to be perfect mentally and physically hoping that his confidence decreases a little bit. It can happen very fast. We need to stay on Djokovic's heels. The moment will come, the supremacy will end at some point'." A ovo je prijevod 24 sata - "Protiv Novaka moraš biti na visokom nivou. Njegovo samopouzdanje mora pasti. To se može brzo dogoditi, mi igrači to znamo, a zna i on. Zato mi koji smo iza njega moramo biti spremni. Njegova dominacija mora završiti - rekao je Federer." Znaci novinar ili taj koji je prevodio izjavu je iz engleskog negdje na stupnju A1 otprilike ili je novinaru stalo njih dvojicu posvadati tako da ima o cemu pisati. Cini mi se da je ovdje oboje. Svatko normalan zna da Roger nije nista lose mislio ni rekao. Ovima koji lose prevode a ovima i koji jedva cekaju da pljuju po Federeru, zelim da se toga ostave i da uzivaju u tenisu u 2016-toj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare