To je to što me zanima!

Roger: Nisam gledao Čilića lani, ali čini mi se da je imao problem

Stari Čilić jako je udarao i teško je bilo ostati agresivan protiv njega i ne dopustiit mu da razvije svoju igru. U svakom slučaju bit će mi čast igrati opet protiv njega, poručio je Federer uoči meča u četvrtak
Vidi originalni članak

Puno je upitnika što i koliko u Parizu može Roger Federer, ali legendarni Švicarac nekolicinu je upitnika skinuo nakon prvog kola u kojemu Denisu Istominu koji, istina, nije mjerilo, nije dao nikakve šanse, ni break-loptu. Roger je izgledao svježe, poletno, ali za što će mu to biti dovoljno u ovoj konkurenciji... Nije uputno prognozirati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Osjećao sam se puno bolje - rekao je nakon 6-2, 6-4, 6-3 za tek dva školska sata.

- I protivnik mi je dopustio da na raznolike načine osvajam poene, od mreže, kratkih lopti, agresivnijeg pristupa. Mislim da u ovim uvjetima i s ovim loptama mogu igrati kao što igram i na tvrdoj podlozi. Ne osjećam se drugačije u odnosu na Australian Openu. A kada dolazim na ovakve turnire, uvijek osjećam da sam spreman za velike stvari.

DOBAR START U PARIZU Čilić se mučio pa proradio: Ušao u 2. kolo gdje ga čeka - Federer

Sljedeći će njegove mogućnosti testirati Marin Čilić. Zadnja tri puta u finalima Grand Slamova i na završnom Mastersu, danas već u drugom kolu. I ono u Wimbledonu 2017. i ono u Melbourneu 2018. dobio je Federer, Čilića su žuljevi spriječili u Wimbledonu, bio je blizu u Australiji, odveo je Švicarca u pet setova, međutim, tu je pukao.

Srećom, pa je i njegov protivnik u prvom kolu nakon što je propustio tri set-lopte. Nije više za analizu što bi bilo da ih nije spasio protiv Rinderknecha, već ono poslije toga, a to je u drugom i trećem setu bilo jako dobro. Dva seta koja ulaze u konkurenciju najboljih od Čilića ove sezone. Koji su doveli Čilića do 26. pobjede u Parizu kojom je sada sam na vrhu ispred Nikole Pilića i Željka Franulovića.

Međutim, bez obzira na njegove trenutne mogućnosti, koje uvijek mogu dosegnuti oba kraja varijable, Federer, čak i s 9-1 u međusobnim susretima, zna što potencijalno prijeti s druge strane.

- Nisam ga gledao kako igra prošle godine, ali čini mi se da je imao određenih problema. Stari Čilić jako je udarao i teško je bilo ostati agresivan protiv njega i ne dopustiti mu da razvije svoju igru. U svakom slučaju bit će mi čast igrati opet protiv njega.

A igrat će u četvrtak...

 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • bili__os2 02.06.2021.

    Sigurno je frustrirajuće za obojicu saznanje da mogu samo do četvrtfinala ovogodišnjeg RG.

  • MateCro 02.06.2021.

    Čilić ima problema još nakon finala Wimbaca.

  • plavi kon 02.06.2021.

    malo veci proble

Komentiraj...
Vidi sve komentare