To je to što me zanima!

Ronaldo je srušio Šveđane, Ukrajinci dotukli Francusku!

U najatraktivnoj utakmici dokvalifikacija Portugal je dobio Švedsku 1-0 golom Cristiana Ronalda. Ukrajina je svladala Francusku 2-0, a Grčka Rumunjsku 3-1
Vidi originalni članak

U sjeni utakmice Hrvatske protiv Islanda, u petak navečer odigrane su preostale tri utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a zadovoljniji mogu biti domaćini.

Najzvučniju utakmicu odigrali su Portugal i Švedska, a u okršaju dvaju najboljih europskih nogometaša Cristiana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića, bolji je bio Portugalac. Upravo je napadač Real Madrida donio minimalnu 1-0 pobjedu na Estadio da Luzu u Lisabonu. Pobjedonosni gol zabio je u 82. minuti matiravši Isakssona glavom nakon ubačaja Miguela Velosa s lijeve strane. To mu je bio već četvrti gol glavom u kvalifikacijama, a nikome to još nije uspjelo u ovom ciklusu.

Samo nekoliko minuta kasnije Ronaldo je mogao još jednom zabiti glavom, ali je zatresao prečku.

Francuska je u Kijevu bačena na koljena, a Brazil se nakon prvih 90 minuta čini jako daleko nakon što je Ukrajina slavila 2-0.

Domaćin je poveo u 61. minuti preko Zozulje, a veliku prednost pred uzvrat osigurao je u 83. minuti Yarmolenko, koji je iz zakucao pod prečku iz penala, kojeg je skrivio Koscielny. Osim što je skrivio penal Koscielny si je uskratio nastup u uzvratu jer je pocrvenio u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Grčka je, poput Ukrajine, jako blizu Brazila poslije prve utakmice nakon što je u Ateni pobijedila Rumunjsku 3-1. Poveli su Grci u 14. minuti preko Mitroglua, a u 19. je izjednačio Stancu na 1-1. No radost Rumunja trajala je samo dvije minute jer je Salpingidis vratio vodstvo na 2-1. Za uvjerljiviju pobjedu pobrinuo se Mitroglu svojim drugim golom u 67. minuti.

To je bila prva pobjeda Grka s tri zabijena gola nakon lipnja 2011. godine protiv Malte.

Idi na 24sata

Komentari 214

  • zahira45 16.11.2013.

    Jako mi je drago da su Francuzi pali ! Bravo Ukrajino !!

  • omix 16.11.2013.

    drago mi je da ibrahimovic,su... godinr nije dao gol,bravo ronaldooo

  • tzz 16.11.2013.

    MA .... BRAVO PORTUGAL, Zao mi je ostalih Svedjana sto trpe antipatije gotovo citavog balkana ,zbog nosatog koji sebi svasta umislja

Komentiraj...
Vidi sve komentare