To je to što me zanima!

Ronaldo ipak nije bio Penaldo, Sarri pušio mokar u svlačionici

Ciro Immobile juri prema naslovu najboljeg strijelca Europe, ali Cristiano Ronaldo proslavio je u nedjelju drugi uzastopni naslov u Juventusu u sezoni prekinutoj zbog pandemije
Vidi originalni članak

Zabio je, ali ne onako kako to najčešće radi. Cristiano Ronaldo (35) utrpao je 31. gol u sezoni protiv Sampdorije i otvorio Juventusu vrata devetoga uzastopnog "scudetta" do kojega su došli pobjedom 2-0. Takav niz u ligama "petice" nema nijedan klub.

Portugalac je u 89. minuti pogodio prečku iz penala koji je izborio Alex Sandro. Mogao bi to biti skupi promašaj u borbi za Zlatnu kopačku jer Ciro Immobile iz Lazija ima 34 (zabio hat-trick u pobjedi nad Veronom 5-1), a Ronaldo zaostaje tri gola dva kola prije kraja.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako Ronaldo zabija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi je to bio promašaj s bijele točke za Cristiana ove sezone... iz 13. pokušaja.

"Gotovo! Prvaci Italije! Oduševljen sam što sam osvojio drugo uzastopno prvenstvo i što nastavljam stvarati povijest ovog velikog i sjajnog kluba", napisao je Portugalac na Instagramu, pozirajući sa suigračima.

"Ova je titula posvećena svim navijačima Juventusa, posebno onima koji su patili i još pate zbog pandemije koja nas je sve iznenadila i preplavila svijet."

Ako ne stigne Immobilea, CR7 može ganjati drugi rekord, onaj po najvećem broju golova jednog Juveova igrača u sezoni Serie A. Star je čak 86 godina, a drži ga Felice Borel sa samo jednim golom više (32).

"Nije bilo lako! Vaša hrabrost, stav i odlučnost bile su snaga koje smo trebale u zgusnutoj završnici prvenstva. Borili smo se do kraja za naslov koji pripada cijeloj Italiji. Velik zagrljaj svima", kaže Cristiano.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Sažetak utakmice Juventus - Sampdoria možete pogledati OVDJE.

Samo jedan čovjek imao je barem jedan nastup u svih devet šampionskih sezona "stare dame". Naravno, to nije Gigi Buffon (42), koji je godinu dana bio u PSG-u, već kapetan Giorgio Chiellini (35).

DEVETI PUT ZAREDOM Juventus je opet prvak Serie A!

A šef Maurizio Sarri sa 61 godinom i 198 dana najstariji je trener osvajač "scudetta". Što ga nije spriječilo da u proslavi zapali cigaretu i nazdravi šampanjcem. A njegovi su ga igrači špricali pjenom kao kakvi razigrani srednjoškolci.

Slavilo se i u Torinu iako navijači nisu smjeli na stadion.

Juve se sad može sasvim fokusirati na uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Lyona 7. kolovoza, u kojem lovi zaostatak 1-0 iz prve utakmice. Prođe li, Ronaldo bi mogao zaigrati protiv starih znanaca iz Real Madrida u Lisabonu, koji bi morali dobiti City u Manchesteru.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • StjepanValjak 27.07.2020.

    Pedraldo

  • Danilo Ignacije Pribićević 27.07.2020.

    Ronaldu kapa do poda! Prihvatio je izazov i otisao u najtezu ligu. Rezultati? Juve je osvojio dvije serije A koje bi bez njega bile nemoguca misija. Sam ih je nosio brojnim golovima i zabijao iz situacija koje su bile toliko kompleksne da su na trenutak nalikovale matematickim jednadzbama. Sve u svemu odlicna godina za nas juventine i nadam se da je osvajanje lige prvaka samo formalnost.

  • odcentramalonadesno 27.07.2020.

    Po 2 naslova u PL. La Ligi i Serie A, plus 5 LP i 5 ZL. Svaka čast. Ove godine zabio čak 40% golova Juvea. Nastavio sa onim gdje je stao u Realu pa i u 35.-oj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare