To je to što me zanima!

Ronioci poslagali medalje po podu i zatražili ostavke vodstva HRS-a: Ugrožavaju naše živote

Odluke kojima oni štite svoje prljave poslove izravno ugrožavaju naše živote. Zbog toga moraju otići. HOO mora hitno postupiti u ovom slučaju jer će u protivnom ispasti da ignoriraju očito nezakonje, rekla je Mirela
Vidi originalni članak

Članovi hrvatske ronilačke reprezentacije danas su na konferenciji za medije ponovno zatražili ostavke vodstva Hrvatskog ronilačkog saveza. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mirela Kardašević

Mirela Kardašević, Ivana Aljinović, Vanja Peleš i drugi ronioci dio su najuspješnije hrvatske reprezentacije, a kako bi ukazali na alarmantno stanje u HRS-u, simbolično su po podu poslagali medalje s europskih i svjetskih prvenstava. Zajedno su osvojili 19 medalja te su srušili osam svjetskih rekorda. 

Hrvatski reprezentativci tvrde kako savez i njegovi čelni ljudi zadržavaju dio nagrada od njihovih rezultata čime ih sabotiraju, a ne doprinose njihovim uspjesima. 

- Argumentirano i detaljno smo upozorili na katastrofalno stanje u HRS-u te na odluke koje ugrožavaju našu sigurnost i živote. Bez da su osporili točnost naših navoda, čelnici HRS-a proglasili su nas šačicom zavedenih naivaca i nastavili braniti svoje odluke koje im služe za neosnovano izvlačenje novca. Odluke kojima oni štite svoje prljave poslove izravno ugrožavaju naše živote. Zbog toga moraju otići. HOO mora hitno postupiti u ovom slučaju jer će u protivnom ispasti da ignoriraju očito nezakonje - rekla je višestruka prvakinja Mirela Kardašević.

Ronioci su se uoči odlaska na SP u Tursku okupili krajem rujna oko inicijative "Apnea S.O.S. 2021" kada su po prvi puta iznijeli nepravilnosti u radu saveza. Optužili su predsjednika Kamila Čuljka i potpredsjednika Valentina Rajkovića za nezakonito uzimanje brojnih naknada od vlade. 

Iz saveza su mi odgovorili kontra priopćenjem u kojem govore da su pali pod utjecaj bivšeg trenera Ivana Drviša kojeg su povezali s obavještajnim podzemljem iz 90-ih godina. 

Hrvatski reprezentativac Filip Strikinac na današnjoj konferenciji istaknuo je da u fokusu moraju biti sportaši. 

- U potpunosti stojimo uz ronioce na dah. Smatramo da se stvari u Hrvatskom ronilačkom savezu moraju promijeniti na bolje zbog svih sportaša, a posebno da mlade generacije ne moraju prolaziti kroz sve ono kroz što smo mi prolazili. U savezu moraju biti osobe koje su usko povezane sa sportom, koje dijele našu strast i ljubav prema našim sportovima. Vrijeme je da u fokus dođu sportaši i njihovi uspjesi, a ne da se svake godine boje koliko novca od HOO-a će im proslijediti savez, a ostali da sami skupljaju novce da bi mogli otići na prvenstvo za koje su se kvalificirali, a za što su radili i mučili se cijelu godinu -  kazao je plivač s perajama Filip Strikinac.

Osim uzimanja brojnih naknada, ronioci su istaknuli da je savez za trenera hrvatske ronilačke reprezentacije postavio Vanju Pinjuha koji o ronjenju baš i ne zna puno, a na temelju njihovih rezultata dobio je naknadu vlade za vrhunske rezultate.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • foša 22.10.2021.

    Ronilacki savez!? 😂😂😂 koliko je ovde uhljeba na sisi materinoj

  • no sleep 22.10.2021.

    Šte oće ovi? Burek?

  • ivkl13 22.10.2021.

    Pa u nas ništa ne funkcionira u ovoj zemlji

Komentiraj...
Vidi sve komentare