Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ronioci poslagali medalje po podu i zatražili ostavke vodstva HRS-a: Ugrožavaju naše živote

Ronioci poslagali medalje po podu i zatražili ostavke vodstva HRS-a: Ugrožavaju naše živote

Odluke kojima oni štite svoje prljave poslove izravno ugrožavaju naše živote. Zbog toga moraju otići. HOO mora hitno postupiti u ovom slučaju jer će u protivnom ispasti da ignoriraju očito nezakonje, rekla je Mirela

VIDEO

Članovi hrvatske ronilačke reprezentacije danas su na konferenciji za medije ponovno zatražili ostavke vodstva Hrvatskog ronilačkog saveza. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mirela Kardašević

VIDEO

Mirela Kardašević, Ivana Aljinović, Vanja Peleš i drugi ronioci dio su najuspješnije hrvatske reprezentacije, a kako bi ukazali na alarmantno stanje u HRS-u, simbolično su po podu poslagali medalje s europskih i svjetskih prvenstava. Zajedno su osvojili 19 medalja te su srušili osam svjetskih rekorda. 

Hrvatski reprezentativci tvrde kako savez i njegovi čelni ljudi zadržavaju dio nagrada od njihovih rezultata čime ih sabotiraju, a ne doprinose njihovim uspjesima. 

- Argumentirano i detaljno smo upozorili na katastrofalno stanje u HRS-u te na odluke koje ugrožavaju našu sigurnost i živote. Bez da su osporili točnost naših navoda, čelnici HRS-a proglasili su nas šačicom zavedenih naivaca i nastavili braniti svoje odluke koje im služe za neosnovano izvlačenje novca. Odluke kojima oni štite svoje prljave poslove izravno ugrožavaju naše živote. Zbog toga moraju otići. HOO mora hitno postupiti u ovom slučaju jer će u protivnom ispasti da ignoriraju očito nezakonje - rekla je višestruka prvakinja Mirela Kardašević.

Ronioci su se uoči odlaska na SP u Tursku okupili krajem rujna oko inicijative "Apnea S.O.S. 2021" kada su po prvi puta iznijeli nepravilnosti u radu saveza. Optužili su predsjednika Kamila Čuljka i potpredsjednika Valentina Rajkovića za nezakonito uzimanje brojnih naknada od vlade. 

Iz saveza su mi odgovorili kontra priopćenjem u kojem govore da su pali pod utjecaj bivšeg trenera Ivana Drviša kojeg su povezali s obavještajnim podzemljem iz 90-ih godina. 

Hrvatski reprezentativac Filip Strikinac na današnjoj konferenciji istaknuo je da u fokusu moraju biti sportaši. 

- U potpunosti stojimo uz ronioce na dah. Smatramo da se stvari u Hrvatskom ronilačkom savezu moraju promijeniti na bolje zbog svih sportaša, a posebno da mlade generacije ne moraju prolaziti kroz sve ono kroz što smo mi prolazili. U savezu moraju biti osobe koje su usko povezane sa sportom, koje dijele našu strast i ljubav prema našim sportovima. Vrijeme je da u fokus dođu sportaši i njihovi uspjesi, a ne da se svake godine boje koliko novca od HOO-a će im proslijediti savez, a ostali da sami skupljaju novce da bi mogli otići na prvenstvo za koje su se kvalificirali, a za što su radili i mučili se cijelu godinu -  kazao je plivač s perajama Filip Strikinac.

Osim uzimanja brojnih naknada, ronioci su istaknuli da je savez za trenera hrvatske ronilačke reprezentacije postavio Vanju Pinjuha koji o ronjenju baš i ne zna puno, a na temelju njihovih rezultata dobio je naknadu vlade za vrhunske rezultate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja