To je to što me zanima!

Rooney htio u Barcu: Divota bi bila igrati s Xavijem i Iniestom

Bivši engleski reprezentativac Wayne Rooney nedavno je otkrio koliko je malo falilo da zaigra u Pepovoj Barceloni s Xavijem, Messijem, Iniestom i ostalim čarobnjacima
Vidi originalni članak

Bivši engleski reprezentativac Wayne Rooney otkrio je koliko je bio blizu selidbe u Španjolsku 2010. kada je šokirao upravu Uniteda predavši zahtjev za transfer.

POGLEDAJTE VIDEO: Pogba zabavlja svlačionicu Man. Uniteda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rooney je priznao da je nekoliko dana gledao u postavu Barcelone Pepa Guardiole i zamišljao kako će se uklopiti u nju.

- Sjećam se da sam jedan dan sjeo i pomislio "zamisli da igraš u toj momčadi Barcelone - Messi, Xavi, Iniesta i Busquets. A u to vrijeme Messi nije igrao gdje igra sada, bio je na krilu. Mislio sam da se mogu savršeno uklopiti u njihovu igru. Mogao sam doći i do lopte i imati suigrače iza svojih leđa. Sjećam se da sam o tome razmišljao.

GRIEZMANN OTKRIO 'Messi mi je rekao da sam ga sje*ao, osjećam se depresivno'

A za potpis Rooneyja na 'otoku' borili su se Chelsea i Manchester City.

- Mislim da je dobro dokumentirano da su me Chelsea i Mourinho htjeli potpisati - kazao je Rooney pa nastavio koje su bile inozemne opcije:

Postojao je interes Real Madrida, Barcelone i  Man Cityja za koji nikad nije postojala opcija da odem tamo, iako se o tome stalno pričalo. Ali ostale tri opcije bile su realnije (op.a. Real, Barca, Chelsea).

SAZNALA ZA DRUGU Žena poludjela zbog Rooneyeve nevjere: Glup si, raskini ugovor

Bilo kako bilo, Rooney je odlučio ostati u Unitedu. Potpisao je novi petogodišnji ugovor i ostao do 2017. - i na kraju u klubu surađivao s Mourinhom - prije nego što se kasnije vratio 'matični' Everton.

 

Nakon potpisivanja novog ugovora kojim je ostao na Old Traffordu, Rooney je objasnio kako je Ferguson imao najveći utjecaj na njegovu odluku.

- Menadžer je genij i njegovo razmišljanje i podrška uvjerili su me da ostanem - objasnio je tada svoju odluku.

Posljednjih tjedana Rooney je otkrio svoj odnos s Fergusonom i kako je, bez obzira na sve njihove uspjehe zajedno, bio zgrožen pristupom legendarnog menadžera u finalima Lige prvaka 2009. i 2011. godine.

- Izgubili smo dva finala Lige prvaka tako što smo išli na ruku Guardiolinoj Barceloni, pokušavajući ih visoko pritisnuti i okružiti, što je bilo samoubojstvo - napisao je Rooney početkom ove godine u svojoj kolumni Sunday Timesa.

 

- Sjećam se da je Alex Ferguson rekao "mi smo Man United i napast ćemo, to je u kulturi ovog nogometnog kluba", a ja sam razmišljao "Nisam baš siguran u ovo". Mislim da su svi igrači duboko u sebi znali da je bio pogrešan pristup da napuštamo put koji nam je donio uspjeh u tom polufinalu 2008. godine - i u obje utakmice su nas apsolutno nadigrali.

Rooney je inače bio oduševljen u pohvalama Fergusona i naznačio koliko je uživao u suradnji  sa Škotom u Unitedu.

- Sir Alex je bio stvarno pametan. Znao je na koga se može izderati, koga je najbolje ostaviti samog. Uvijek je znao iz mene izvući najbolje. S Nanijem to nije uspio.

Zajedno su osvojili pet naslova u Premier lige i Ligu prvaka 2008. godine.

FA KUP Prijatelji stari, gdje ste: United pobijedio Rooneyev Derby...

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mile1111 24.11.2020.

    Đon Vejn Runi 😆

  • Space Burek 24.11.2020.

    Barca nije nista izgubila sto on nije dosao. David Villa je bio odlicno pojacanje za puno manje love.

Komentiraj...
Vidi sve komentare