To je to što me zanima!

Rosbergova dominacija u Kini: Sad ćemo imati party u garaži

Rosberg je slavio na Velikoj nagradi Kine i postao je tek deseti F1 vozač u povijesti koji je dobio prve tri utrke u sezoni. Prijašnjih devet je osvojilo naslov prvaka na kraju
Vidi originalni članak

Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu, koji je startao s pole positiona, pobjednik je treće utrke sezone, Velike nagrade Kine u Šangaju. Rosberg je slavio ispred sunarodnjaka Sebastiena Vettela u Ferrariju i Rusa Daniila Kyuta u Red Bullu.  

Rosbergu je ovo 17. pobjeda u Formuli, šesta pobjeda u nizu od kraja 2015. godine i treća ove sezone u isto toliko utrka. 

Rosberg je tek deseti vozač u povijesti Formule 1 koji je dobio prve tri utrke. Prijašnjih devet vozača osvojilo je naslov na kraju sezone.

- Start nije bio bajan, ali imao sam sjajan bolid. Napadao sam i uspio se odvojiti od ostalih. Sad ćemo imati party u garaži. Mislim da smo svi zaslužili. A onda se vraćam kući obitelji, jedva čekam da ih vidim - rekao je Rosberg.

Viceprvak je utrku završio sa 37 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Vettela. Sada Rosberg u poretku vozača ima 36 bodova ispred momčadskog kolege Britanca Lewisa Hamiltona koji je utrku završio kao sedmi.

Rezultati VN Kine:

1. Nico Rosberg (Njem/Mercedes)
2. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari)
3. Daniil Kvyat (Rus/Red Bull-TAG Heuer)
4. Daniel Ricciardo (Aus/Red Bull-TAG Heuer)
5. Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari)
6. Felipe Massa (Bra/Williams-Mercedes)
7. Lewis Hamilton (VBr/Mercedes)
8. Max Verstappen (Niz/Toro Rosso-Ferrari)
9. Carlos Sainz Jr (Špa/Toro Rosso-Ferrari)
10. Valtteri Bottas (Fin/Williams-Mercedes)
11. Sergio Pérez (Mek/Force India-Mercedes)
12. Fernando Alonso (Špa/McLaren-Honda)
13. Jenson Button (VBr/McLaren-Honda)
14. Esteban Gutiérrez (Mek/Haas-Ferrari)
15. Nico Hülkenberg (Njem/Force India-Mercedes)
16. Marcus Ericsson (Šve/Sauber-Ferrari)
17. Kevin Magnussen (Dan/Renault)
18. Pascal Wehrlein (Njem/Manor-Mercedes)
19. Romain Grosjean (Fra/Haas-Ferrari)
20. Felipe Nasr (Bra/Sauber-Ferrari)
21. Rio Haryanto (Ind/Manor-Mercedes)
22. Jolyon Palmer (VBr/Renault)

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Zinger 17.04.2016.

    Red bull se dize... ali williams mi se svida vec dvije sezone. Uvijek su na dobrim pozicijama. Malo im fali za bolje bolide.

  • terminator2_1 17.04.2016.

    Red Bull me ugodno iznenadio svojom brzinom, ferrari s obzirom na prvi krug napravio odlican posao, pogotovo Kimi, koji je pokazao da sa zacelja moze bolje od Hamiltona, mada je na pocetku izgledalo kao da ce Kimi zaglaviti ali uz dobru strategiju i odlicnu voznju dosao je do P5... Sto se Hamiltona tice, mislim da ne moze biti zadovoljan, ni on niti Mercedes, koji su sigurno ocekivali puno bolji plasman, iako je startao zadnji. Rosberg na 75 bodova, 36 vise od Hamiltona, valda to nece uspiti prosuti, osim ako se ferrari ne pocme penjati na prva dva mijesta, onda se nadam da hoce!!! ;)

  • alcapone123 17.04.2016.

    odlična utrka,i događanja koja su me iznenadila..Ricciardo,pa Kimi...ma fantazija.Šteta za Ferrari,ali s obzirom na sudar su bili odlični!

Komentiraj...
Vidi sve komentare