To je to što me zanima!

Rossi: Sramota, ovo nije pravo prvenstvo! Namjestili su titulu

Mi smo Španjolci i titula ostaje u Španjolskoj. Da je Rossi bio prvi i iza sebe imao dvojicu Talijana, mi bismo pričali istu stvar - rekao je novi svjetski prvak Lorenzo...
Vidi originalni članak

Pokušao sam sve u dosta čudnoj situaciji. Marquez je glumio tjelohranitelja Lorenzu i to je sramotno za sport, rekao je Valentino Rossi.

Talijan je gotovo cijelu sezonu vodio, ušao je u zadnju utrku kraljevske discipline MotoGP sa sedam bodova prednosti ispred Španjolca Lorenza. No zbog gluposti koju je napravio u Maleziji kažnjen je sa startom iz boksa na posljednjoj utrci sezone.

Krenuo je sa zadnje pozicije, pretekao 22 vozača , ali bolje od četvrtog mjesta nije mogao. Lorenzo je bio prvi i osvojio je naslov svjetskog prvaka.

- Nadam se da će sportske institucije ovo riješiti. Ružan kraj nečega što je bilo atraktivno prvenstvo. Ovo nije pravo prvenstvo i ovakve stvari ne bi se smjele događati u sportu. Lorenzo je zaslužio naslov, ali teško da može biti sretan. Ovakvu sezonu nitko od nas nikad nije vidio ni doživio - dodaje Rossi .

Tko gubi, ima se pravo ljutiti. Ima Rossi pravo i ukazivati na španjolsko udruživanje, ali vjerojatno je dosta ljut i na sebe, no to nije pokazao. Na Velikoj nagradi Malezije, nakon svih Marquezovih provokacija, Rossi ga je mogao jednostavno zaobići, doći u Valenciju i smijati mu se s prvog mjesta s naslovom prvaka u rukama.

No Rossi se išao sukobljavati s njim i na kraju je kažnjen. To ga je koštalo titule i pogleda prema španjolskom podiju u Valenciji na kojem su stajali novi svjetski prvak Lorenzo i njegovi sunarodnjaci Marquez i Pedrosa.

- Činjenica da su Španjolci iza mene znali po što idem sigurno mi je pomogla. Da je posrijedi neka druga utrka, možda bi pokušali sve kako bi me prestigli. Mi smo Španjolci i titula ostaje u Španjolskoj. Da je Rossi bio prvi, a iza njega dvojica Talijana, i mi bismo pričali istu stvar - rekao je Lorenzo .

REUTERS/PIXSELL

Ne zna gubiti

Rossi ima pravo, da bi osvojio titulu, morao se boriti i protiv "španjolskog udruženja". Da nije napravio ono u Maleziji, sad bi on bio na postolju i primao bi pehar.

Talijan je odlučio bojkotirati svečanu dodjelu pehara Lorenzu s isprikom da se ne osjeća dobro. Isto je napravio 2007. godine kad je također izgubio naslov...

Idi na 24sata

Komentari 45

  • dica tvoja 10.11.2015.

    Rossi je kralj moto gp a!!!!!!

  • napoleonov sin 09.11.2015.

    vidi rossijevih fanov, iz svemira se vidi da su rossiju 13 vozača jednostavno molili da ih se prestigne ,pa jesu li oni rossiju pomagali,marqez nije mogao ništa lorencu ,zadnja 2 kruga mu se nešto približio,ovaj rossi plače kao beba,on je napravio loš potez i sam je kriv,išao je ranije zatvoriti marqezu,kao prost senni 89 u suzuki i bum ,dovoljno je da se zabije u njega.

  • ravnica636 09.11.2015.

    Sjećate li se one kišne utrke gdje je Lorenzo pao a iz yamahinog boxa prekasno pozvali Rossija po gume za suho?! Utrku je pobjedio Marc jer je na vrijeme otišao u box i vozio 6-9 sekundi brže po krugu od Rossija, šta su čekali u yamahi?! Rossi je u toj utrci uzeo par bodova a mogao je ili pobjeditit ili biti drugi samo da je na vrijeme pozvan u box, zašto nije pozvan to znaju ljudi iz yamahe. Malezija, Marc pusti lorenza i ide u luđačke obračune sa Rossijem, pitam se gdje je i zašto nestala ta ponekad pretjerana agresivnost malog marca kad je lorenzo u pitanju?! Zadnja utrka, vlakić koji se drži rasporeda, svaka čast Pedrosi 2 kruga prije kraja kad je pretekao marca, i da nije zaustavljen od istog prešao bi i lorenza iako je to mogao i sam marc učiniti. Suci, unište najzanimljiviju sezonu Moto GP-a jer španjolac mora biti prvak u španjolskoj - SRAMOTA! Ajmo sad o novom prvaku, on se raduje naslovu umjesto da se pokrije ušima jer je imao očitu pomoć yamahe, hondi i sudaca! Cijeli svijet bruji o tome, izgubili su puno fanova a iskreno, i meni se sad gadi moto gp i uopće ne iščekujem novu sezonu s oduševljenjem kao što sam ovu čekao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare