Sport

Komentari 45

Rossi: Sramota, ovo nije pravo prvenstvo! Namjestili su titulu

Rossi: Sramota, ovo nije pravo prvenstvo! Namjestili su titulu

Mi smo Španjolci i titula ostaje u Španjolskoj. Da je Rossi bio prvi i iza sebe imao dvojicu Talijana, mi bismo pričali istu stvar - rekao je novi svjetski prvak Lorenzo...

Pokušao sam sve u dosta čudnoj situaciji. Marquez je glumio tjelohranitelja Lorenzu i to je sramotno za sport, rekao je Valentino Rossi.

Talijan je gotovo cijelu sezonu vodio, ušao je u zadnju utrku kraljevske discipline MotoGP sa sedam bodova prednosti ispred Španjolca Lorenza. No zbog gluposti koju je napravio u Maleziji kažnjen je sa startom iz boksa na posljednjoj utrci sezone.

Krenuo je sa zadnje pozicije, pretekao 22 vozača , ali bolje od četvrtog mjesta nije mogao. Lorenzo je bio prvi i osvojio je naslov svjetskog prvaka.

- Nadam se da će sportske institucije ovo riješiti. Ružan kraj nečega što je bilo atraktivno prvenstvo. Ovo nije pravo prvenstvo i ovakve stvari ne bi se smjele događati u sportu. Lorenzo je zaslužio naslov, ali teško da može biti sretan. Ovakvu sezonu nitko od nas nikad nije vidio ni doživio - dodaje Rossi .

Tko gubi, ima se pravo ljutiti. Ima Rossi pravo i ukazivati na španjolsko udruživanje, ali vjerojatno je dosta ljut i na sebe, no to nije pokazao. Na Velikoj nagradi Malezije, nakon svih Marquezovih provokacija, Rossi ga je mogao jednostavno zaobići, doći u Valenciju i smijati mu se s prvog mjesta s naslovom prvaka u rukama.

No Rossi se išao sukobljavati s njim i na kraju je kažnjen. To ga je koštalo titule i pogleda prema španjolskom podiju u Valenciji na kojem su stajali novi svjetski prvak Lorenzo i njegovi sunarodnjaci Marquez i Pedrosa.

- Činjenica da su Španjolci iza mene znali po što idem sigurno mi je pomogla. Da je posrijedi neka druga utrka, možda bi pokušali sve kako bi me prestigli. Mi smo Španjolci i titula ostaje u Španjolskoj. Da je Rossi bio prvi, a iza njega dvojica Talijana, i mi bismo pričali istu stvar - rekao je Lorenzo .

Ne zna gubiti

Rossi ima pravo, da bi osvojio titulu, morao se boriti i protiv "španjolskog udruženja". Da nije napravio ono u Maleziji, sad bi on bio na postolju i primao bi pehar.

Talijan je odlučio bojkotirati svečanu dodjelu pehara Lorenzu s isprikom da se ne osjeća dobro. Isto je napravio 2007. godine kad je također izgubio naslov...

Najčitaniji članci