To je to što me zanima!

Rušio je Freiburg, osvojio kup Slovenije i Kekov je ljubimac...

Nakon što je Igor Bišćan odstupio s mjesta trenera Rijeke, postavlja se pitanje tko će preuzeti njegovo mjesto. Kao prvi favorit spominje se mladi Slovenac Simon Rožman (36) koji je navodno već bio u dodiru s Rijekom
Vidi originalni članak

Nakon mladog kreativca Igora Bišćana (41), na klupu momčadi s Rujevice mogao bi sjesti još mlađi strateg i to ponovno iz slovenske lige. Riječ je o bivšem treneru Celja i Domžala, Simonu Rožmanu (36) koji je nakon osvajanja slovenskog Kupa upao u 'crnu rupu' u novoj sezoni te je nakon osam poraza napustio klupu Domžala.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mladi Slovenac nije imao zavidnu igračku karijeru. Igrao je za Celje te niželigaše slovenske Mons Claudius i Kovinar Štore. Više se posvetio trenerskoj karijeri koju je započeo u Celju gdje je vodio mlađe uzraste u akademiji, a 2014. je sa samo 31 godinom preuzeo seniore Celja i tako postao najmlađi trener slovenske lige.

BIŠĆAN NAPUSTIO RIJEKU 'To nisu bili normalni uvjeti za rad. Netko je morao presjeći...'

Preuzeo je Celje na kraju sezone 13/14 te ih je 'spasio' od ispadanja da bi samo sezonu kasnije napravio veliki uzlet i završio na drugom mjestu i odveo ih do finala Kupa. U sezoni 2015./2016. bio završio je peti, da bi sezonu kasnije otišao u Domžale na mjesto sportskog koordinatora.

Osvojio slovenski Kup i iz Europe izbacio Freiburg

Nedugo nakon toga postavljen je i trenera prve momčadi s kojom osvaja slovenski Kup i završava četvrti na tablici, da bi u sezoni 2017/18. završili treći sa 79 zabijenih golova kao najefikasnija momčad lige. Te su sezone u kvalifikacijama za Europsku ligu izbacili i bundesligaša Freiburg, ali nakon dobre predstave protiv francuskog Marseillea (1-1) kod kuće, u Francuskoj ipak nisu izdržali te su izgubili 3-0.

Ove je sezone s Domžalama umalo izbacio Malmö iz kvalifikacija za EL, ali Šveđani su se 'provukli' za gol (2-2, 3-2). U ligi mu nije išlo te je nakon sedam odigranih utakmica imao samo četiri boda s četiri remija i tri poraza, što je bilo dovoljno da napusti klupu. Prema navodima Novog lista, Riječani su već prošli tjedan razgovarali s njim o mogućem dolasku u Rijeku, a o tome je već bilo riječi i prije par godina kad je Riječane vodio Matjaž Kek koji ga je vjerojatno želio za svog pomoćnika.

BIŠĆANOVA BORBA Otišao je kao gospodin i poslao poruku Armadi. HNS je odbio?!

Riječ Keka svakako ima 'težinu' u Rijeci, a aktualni slovenski izbornik mogao bi biti 'spona' koja će povezati mladog slovenskog stručnjaka i momčad s Rujevice.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S AMEROM GOJAKOM: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • pivaric_i_antolic 23.09.2019.

    ****Admin**** Postovani, molimo vas iskljucite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp  

  • goodfellas 23.09.2019.

    nema 8 poraza nego je 8 tekmi bio bez pobjede uz omjer 0 4 4. mislim ni prepisati ne znate.

  • 23.09.2019.

    Sad kad Armada nastavi svoj bojkot i kod ovog lika jer je Rozman prije 20 godina krivo prdnuo dok je bio posjetio Rijeku na godisnjem odmoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare