To je to što me zanima!

Russellov prvijenac u Formuli 1, prvak Verstappen tek šesti

Kao što je Russellu to bila prva pobjeda u karijeri, današnji uspjeh je i prva pobjeda Mercedesa ove sezone, jer su sve dosadašnje utrke dobili vozači Red Bulla i Ferrarija
Vidi originalni članak

Britanac George Russell (Mercedes) pobjednik je utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 za VN Brazila u Sao PauIu, a njemu je ovo prva pobjeda u karijeri.

Kao što je Russellu to bila prva pobjeda u karijeri, današnji uspjeh je i prva pobjeda Mercedesa ove sezone, jer su sve dosadašnje utrke dobili vozači Red Bulla i Ferrarija.

Njegov momčadski kolega i sunarodnjak Lewis Hamilton pretposljednju je utrku sezone završio na drugom mjestu, dok je treći bio Španjolac Carlos Sainz (Ferrari).

Svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) završio je šesti nakon sudara s Hamiltonom na početku utrke i dodatnog zaustavljanja u boksu.

Sezona završava sljedeći tjedan u Abu Dhabiju. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Real Madrid 14.11.2022.

    Max je očito zaboravio kako je Checo držao Hamiltona iza sebe u Abu Dhabiu lani i tako mu pomogao osvojiti naslov.

  • 13.11.2022.

    Dobra trka za Ferrari kako je sve krenulo 3/4 je super...Max..no comment..ionako ga ne simpatiziram ali ovo danas strasno..a Perez se za njega prosle god borio...sve se to vrati :)

  • TED 2 13.11.2022.

    Svaka čast Russel!Onaj netimski potez Maxa i “iskrenost” će mu se vjerujem odbiti o glavu. Nije stvar što je bio znatno brži i ljudi će reći završio je Checo 4s iza njega, stvar je u principu, prebrzo je Max zaboravio da mu je Checo donio naslov u Abu Dhabiu štopajući Hamiltona iza sebe nekoliko krugova. Sramotno za Maxa. Zbog ovog poteza će izgubiti dosta fanova, a i volio bih da osjeti kako je kada ti timski kolega ne brani leđa od agresivnih, a često i bržih rivala. Veliki disrespect za Maxa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare