To je to što me zanima!

'Sad objavljujem - cilj Rijeke je šesto mjesto sljedeće sezone'

Opet smo sjeli s navijačima, ja ne mogu biti predsjednik i Ultras. A oni ne mogu biti ultrasi i voditi klub. Ni meni se, kao navijaču, nekada ne sviđaju moje odluke, ali moram ih donositi zbog kluba, rekao je Mišković
Vidi originalni članak

Dan prije Superkupa u Kranjsku Goru došli su Damir i Snježana Mišković.

Predsjednik je, kao i obično, u roku odmah bio okružen brojnim predstavnicima medija.

- Za ovu sezonu budžet će biti 12 milijuna eura, nadam se da ćemo uspjeti stati u taj okvir. Prodavat ćemo i na ovom mercatu, naravno. Zato što moramo i tako je svih ovih godina - pričao je Mišković u mirnom ambijentu terase hotela Kompas u predivnoj Kranjskoj Gori.

- Ciljevi su uvijek isti, što dalje otići u Europi i Kupu, a u prvenstvu ostati u vrhu hrvatskog nogometa. Ali kad god kažem da nam je cilj europska pozicija, a da ćemo ako se ukaže prilika pokušati uzeti i naslov onda mi se to obije o glavu napisima: 'Nisu prvi, a rekli su da idu na naslov' tako da... Sad objavljujem; cilj je šesto mjesto, a ako budemo 5. onda smo u Europi i to je čudo! - smijao se Mišković.

- Vrhunska je stvar što dva kluba idu u Ligu prvaka od 2020. U Zagrebu se za nogometne klubove daje 30-40 milijuna kuna, a u PG županijskom savezu budžet je 650 tisuća od čega Rijeka dobije: nula kuna. Ne da ne dobijemo ništa nego i damo 150.000 kuna u taj proračun!

Problem sa dijelom navijača ostaje.

- Navijači nam trebaju, opet smo sjeli s njima, ali ja ne mogu biti predsjednik i Ultras. A oni ne mogu biti ultrasi i voditi klub. Ni meni se, kao navijaču, nekada ne sviđaju moje vlastite odluke, ali moram ih donositi zbog kluba jer klub mora živjeti i funkcionirati.

Prijelazni rok zasad gotovo bez ijednog dolaska i(li) odlaska...

- Kako nismo doveli igrača?! Pa skoro milijun za Čolaka, novi ugovor Gorgonu, novi ugovor Prskalu, prinova Babić. Doveli smo četiri, a 2-3 dokazano sjajna igrača. Nije dovođenje igrača samo ako se plaća odšteta.

Natezanje između HNS-a i Hajduka?

- Ne bih tu jako puno komentirao. Ne trebaju nam strani suci, moramo sami poboljšati svaki segment našeg nogometa pa i taj sudački dio. A za reprezentaciju je odlučeno da igra u cijeloj Hrvatskoj.

Osijek se pojačava, mogla bi biti jako zanimljiva Liga 10.

- To što se Osijek pojačava, to je fantastično! Treba nam barem pet jakih klubova. Ali najveći i stalni problem je sustavno financiranje klubova. Ne samo u nogometu nego općenito u hrvatskom sportu, toga n-e-m-a. Ako ne prodaš kojeg igrača, gotov si. I zato je ponuđena ona opatijska inicijativa. Ako nema novaca onda nećemo opstati! Ista priča je i s Udrugom prvoligaša. Čemu sastančenja ako nemamo love i ne možemo ništa promijeniti? Onda samo gubimo vrijeme, a samo postojanje Udruge gubi smisao.

U Rijeci osim Rujevice je kao u ostatku Hrvatske.

- Ideja 'Zajedno smo Rijeka' bila je osmišljena za cijeli riječki sport. Npr. pretplata za Rijeku vrijedi i za Primorje, Zamet... I obrnuto. Ali nije prošlo.

Mišković je sa Davidom Kastelicom, predsjednikom Uprave glavnom Rijekinog sponzora Sava osiguranja, potpisao novi četverogodišnji ugovor o suradnji.

Uletio je moderatoru u riječ, smijući se:

- OK, 'ajmo sad potpisati, da se ne predomisle... Ovo je sjajna suradnja, ugovor produžujemo prije nego je aktualni uopće istekao - komentirao je Mišković, a Kastelic pojasnio:

- Ova duga i uspješna suradnja s Rijekom rođena je na jednostavnim premisama. Što je najpopularnije u Hrvatskoj? Nogomet. Tko je u hrvatskom nogometu uspješan? Rijeka! - rekao je David Kastelic.

Bijeli su u Kranjskoj Gori predstavili i nove dresove svojeg tehničkog sponzora Joma. Ove sezone sa zlatnim detaljima, te starim klupskim motom 'Krepat ma ne molat' ušivenim sa unutarnje strane dresa.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • igVu75 12.07.2019.

    Ne mogu oni voditi klub.... svaka čast g.Mišković

  • darko darko 12.07.2019.

    Kaj bu onda hajduk sedmi?

  • Max29Mir 12.07.2019.

    Pa kaj to nije cilj onog malog kluba iz Splita?

Komentiraj...
Vidi sve komentare