To je to što me zanima!

Sainz i Verstappen kreću iz prvog reda, Hamilton treći

Sainz Jr. bio je u kvalifikacijama brži od momčadskog kolege Charlesa Leclerca, ali Monežanin neće startati s njim u prvom redu jer je kažnjen s deset mjesta, nakon ugradnje novih dijelova na svom agregatu
Vidi originalni članak

Španjolac Carlos Sainz Jr u Ferrariju startat će s 'pole positiona' u u Austinu za VN Sjedinjenih Država, dok će s druge pozicije krenuti Nizozemac Max Verstappen čija je momčad Red Bulla ostala bez svog osnivača Dietricha Mateschitza.

Sainz Jr. bio je u kvalifikacijama brži od momčadskog kolege Charlesa Leclerca, ali Monežanin neće startati s njim u prvom redu jer je kažnjen s deset mjesta, nakon ugradnje novih dijelova na svom agregatu i u nedjelju će krenuti s 12. mjesta.

Kao rezultat toga, Verstappen, pobjednik prošle godine u Teksasu, kreće u nedjelju s druge pozicije iako je u kvalifikacijama bio treći.

Lewis Hamilton (Mercedes), sedmerostruki svjetski prvak, startat će s treće pozicije nakon što je Sergio Pérez (Red Bull), koji je u kvalifikacijama bio četvrti, kažnjen s pet mjesta (9.) zbog promjene motora.

No sve je, neposredno prije početka kvalifikacija, pogodila vijest o smrti osnivača Red Bulla, 78-godišnjeg Dietricha Mateschitza.

- Ovo je stvarno težak dan za nas - rekao je nakon kvalifikacija Verstappen koji je prije dva tjedna osigurao naslov svjetskog prvaka nakon slavlja u Suzuki. 

- Bila je to loša vijest za sve - rekao je Verstappen nakon kvalifikacija, dodavši:

- Bez njega sigurno ne bih sada sjedio ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ČA!! 23.10.2022.

    Borba sa drugo mjesto očito ide u Ferrari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare