To je to što me zanima!

Sjajni Rakitić: Hrvatska korak bliže Brazilu, debitirao Sammir

Hrvatska je pobijedila Makedoniju u Skoplju 2-1 i to je ogroman uspjeh jer se tamo bodovi neće lako osvajati. Sammir je pak debitirao i odigrao solidnih 25 minuta
Vidi originalni članak

U odnosu na utakmicu u Belgiji, Igor Štimac je napravio tri zamjene i potpuno pogodio. Ognjen Vukojević odigrao je vrlo dobro, a golove su zabili Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić za pobjedu Hrvatske protiv Makedonije 2-1! Drugu nad njima u mjesec dana, uspješno smo ih apsolvirali.

Skoplje nam je uvijek bilo izrazito neugodno, u prethodne dvije službene utakmice (1999. i 2007.) tamo smo izgubili, ali treća je bila sreća. A nije dobro počelo.

Makedonci su poveli nakon 16 minuta i iz prvog udarca u okvir na utakmici. Pandev je u skoku napravio prekršaj na Vukojeviću, ali sudac je ostao nijem. Dodao je loptu Ibraimiju koji je 'okrenuo' Strinića i rutinski zabio u bliži kut. Bila je to prva, ujedno i posljednja prilika domaćih. 

Oko 33.000 gledatelja bilo je u euforiji, ali se nisu nadali preokretu. U 33. minuti su loše reagirali nakon kornera, sam je ostao Ćorluka na pet metara i 'zakucao' je u bliži kut. 

Nakon sat vremena igre Rakitić je okrunio sjajnu igru. Slobodni udarac bio je na 35 metara, a Rakitić je golmana uhvatio na krivoj nozi, previše je istrčao i loptu više nije mogao uhvatiti! Nakon kritika izbornika Ivan mu je odgovorio na najbolji mogući način i zaslužio je titulu igrača utakmice.

Do kraja utakmice 'vatreni' su imali dvije odlične prilike preko Kalinića i Perišića, a u nadoknadi je Badelj pogodio stativu. Makedonci će se vjerojatno buniti zbog situacije u 50. minuti. Pandev je tražio penal nakon što je prošao trojicu stopera, ali čini se kako se bacio. 

Treba izdvojiti debi Sammira koji je odigrao solidnih 25 minuta, a imao je i jednu polupriliku. 

Hrvatska nakon tri kola ima dvije pobjede i remi te je učinila velik korak prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu, jer u Skoplju se bodovi neće lako osvajati.

Već u utorak nas u Osijeku čeka Wales predvođen Baleom.

Skupina A

  • 1. Belgija 7
  • 2. Hrvatska 7
  • 3. Srbija  4
  • 4. Wales 3 
  • 5. Škotska 2
  • 6. Makedonija 1
Idi na 24sata

Komentari 591

  • NinaTrebić 13.10.2012.

    Svi nešto pričaju Rakitić igrač utakmice, što uopće po meni nije točno! Naš je cijeli tim pokazao da znaju igrati i da slogom mogu pobjeđivati! Zato je moj igrač utakmice Hrvatska :)

  • duje912 13.10.2012.

    ljudi moji, čim je Čarli zabio na tekmi to znači da ne "zabija" maloj Franki...

  • djuzli 13.10.2012.

    Bravo Rakitić!!!!! Modrić van iz repke!!!!!!!!!!!!!!!!!111 Bravo Sammir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Komentiraj...
Vidi sve komentare