Obavijesti

Sport

Komentari 591

Sjajni Rakitić: Hrvatska korak bliže Brazilu, debitirao Sammir

Sjajni Rakitić: Hrvatska korak bliže Brazilu, debitirao Sammir
10

Hrvatska je pobijedila Makedoniju u Skoplju 2-1 i to je ogroman uspjeh jer se tamo bodovi neće lako osvajati. Sammir je pak debitirao i odigrao solidnih 25 minuta

VIDEO

U odnosu na utakmicu u Belgiji, Igor Štimac je napravio tri zamjene i potpuno pogodio. Ognjen Vukojević odigrao je vrlo dobro, a golove su zabili Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić za pobjedu Hrvatske protiv Makedonije 2-1! Drugu nad njima u mjesec dana, uspješno smo ih apsolvirali.

Skoplje nam je uvijek bilo izrazito neugodno, u prethodne dvije službene utakmice (1999. i 2007.) tamo smo izgubili, ali treća je bila sreća. A nije dobro počelo.

Makedonci su poveli nakon 16 minuta i iz prvog udarca u okvir na utakmici. Pandev je u skoku napravio prekršaj na Vukojeviću, ali sudac je ostao nijem. Dodao je loptu Ibraimiju koji je 'okrenuo' Strinića i rutinski zabio u bliži kut. Bila je to prva, ujedno i posljednja prilika domaćih. 

Oko 33.000 gledatelja bilo je u euforiji, ali se nisu nadali preokretu. U 33. minuti su loše reagirali nakon kornera, sam je ostao Ćorluka na pet metara i 'zakucao' je u bliži kut. 

Nakon sat vremena igre Rakitić je okrunio sjajnu igru. Slobodni udarac bio je na 35 metara, a Rakitić je golmana uhvatio na krivoj nozi, previše je istrčao i loptu više nije mogao uhvatiti! Nakon kritika izbornika Ivan mu je odgovorio na najbolji mogući način i zaslužio je titulu igrača utakmice.

Do kraja utakmice 'vatreni' su imali dvije odlične prilike preko Kalinića i Perišića, a u nadoknadi je Badelj pogodio stativu. Makedonci će se vjerojatno buniti zbog situacije u 50. minuti. Pandev je tražio penal nakon što je prošao trojicu stopera, ali čini se kako se bacio. 

Treba izdvojiti debi Sammira koji je odigrao solidnih 25 minuta, a imao je i jednu polupriliku. 

Hrvatska nakon tri kola ima dvije pobjede i remi te je učinila velik korak prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu, jer u Skoplju se bodovi neće lako osvajati.

Već u utorak nas u Osijeku čeka Wales predvođen Baleom.

Skupina A

  • 1. Belgija 7
  • 2. Hrvatska 7
  • 3. Srbija  4
  • 4. Wales 3 
  • 5. Škotska 2
  • 6. Makedonija 1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 591
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...