To je to što me zanima!

Samo kod nas: Zadnje kolo, a ne zna se koliko ekipa ispada

S početkom u 19 sati igra se posljednje kolo HNL-a, a putnici za drugu ligu još su nepoznati. Za spas se bori šest momčadi, a za drugo mjesto rivali Hajduk i Split
Vidi originalni članak

Večeras u 19 sati na rasporedu je posljednje 30. kolo HNL-a. Dinamo je već odavno uzeo naslov, a borbu za spas vodit će čak šest momčadi. Dok se Hrvatski dragovoljac već prije oprostio od prvoligaškog statusa, na dnu tablice je prava ludnica.

Tim više što se ni kolo prije kraja ne zna koliko će momčadi ispasti u drugu ligu te koliko ih putuje u najviši rang. U najnezavidnijem položaju nalaze 15. Istra i 14. Zagreb s 31, odosno 32 boda.

Istrani neće imati lak posao na gostovanju u Vinkovcima iako Cibaliji bodovi nisu toliko potrebni. Zagrebaši imaju puno lakšeg protivnika. Protiv HD-a Pavlovićeva ekipa računa na puni plijen.

Kao i Zagreb, finalisti Kupa Varaždinci očekuju ostanak u ligi jer na noge im dolazi zaprešićki Inter koji je odigrao odličnu sezonu završivši na četvrtom mjestu. Raspored na dnu krojit će Hajduk kojemu treba pobjeda želi li zadržati drugo mjesto pred gradskim rivalom Splitom. Motivirana Lokomotiva preko ispuhanih 'bilih' će tražiti kartu spasa, ali Dinamova filijala od svih konkurenata je u najtežem položaju.

Postoji mogućnost da i deseto- i jedanestoplasirani Zadar i Šibenik izgube prvoligaški status, ali u tom slučaju bi Lokosi trebali svladati Hajduk, Zagreb Dragovoljca, a Varaždin Intera.

Cijeli rasplet komplicira nejasna pravila HNL-a. Uvođenje Lige 12 čelnici HNS-a odgodili su na još jednu sezonu. U tom slučaju bi ispala dva kluba uz Hrvatski Dragovoljac, a u prvu ligu bi ušla tri. Najveći konkurenti su Gorica i Lučko, no njihov prelazak u najviši rang koče financije. Dugopolje je jedan od rijetkih kandidata koji ispunjava uvjete prve HNL, ali trenutno drže sedmo mjesto dva kola prije kraja.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • aragon 21.05.2011.

    ovo je Stimceva liga , pa cemu se vi ljudi onda cudite , tom covjeku su propale kladionice to vam govori dovoljno o njegovoj sposobnosti

  • kodakisemoguisprat 21.05.2011.

    ispravak netočnog navoda za spas se bori samo 4 kluba. lokomotiva ne može ispasti dok mamić dirigira ligom. iako imaju daleko najlošiju ekipu suci ih vuču kroz cijelo prvenstvo, a pogotovo zadnjih par kola. osim sudaca tu su bili i neki dinamovi dugogodišnji sateliti koji su puštali lokomotivi kao što su varteks i slaven (ferenčina vadi najboljeg igrača -benka da ne bi slučajno zabio još jedan gol). drugi klub koji ne može ispasti je varteks jer je isti satelit dinama u ligi. samo jedno pitanje kako je marković i comp. mogli dati varteksu licencu za prvu ligu ako su svim igračima dužni plaće i premije unazad godinu dana a solventnost je kao najvažnija točka za dobivanje licence u prvoj ligi?

  • Davor_92 21.05.2011.

    Samo kod nas će sve ekipe sa dna tablice pobjediti po prvi puta u sezoni i nikome ništa neće biti sumnjivo... Markoviću lopove!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare