Obavijesti

Sport

Komentari 37

Samo kod nas: Zadnje kolo, a ne zna se koliko ekipa ispada

Samo kod nas: Zadnje kolo, a ne zna se koliko ekipa ispada
1

S početkom u 19 sati igra se posljednje kolo HNL-a, a putnici za drugu ligu još su nepoznati. Za spas se bori šest momčadi, a za drugo mjesto rivali Hajduk i Split

VIDEO

Večeras u 19 sati na rasporedu je posljednje 30. kolo HNL-a. Dinamo je već odavno uzeo naslov, a borbu za spas vodit će čak šest momčadi. Dok se Hrvatski dragovoljac već prije oprostio od prvoligaškog statusa, na dnu tablice je prava ludnica.

Tim više što se ni kolo prije kraja ne zna koliko će momčadi ispasti u drugu ligu te koliko ih putuje u najviši rang. U najnezavidnijem položaju nalaze 15. Istra i 14. Zagreb s 31, odosno 32 boda.

Istrani neće imati lak posao na gostovanju u Vinkovcima iako Cibaliji bodovi nisu toliko potrebni. Zagrebaši imaju puno lakšeg protivnika. Protiv HD-a Pavlovićeva ekipa računa na puni plijen.

Kao i Zagreb, finalisti Kupa Varaždinci očekuju ostanak u ligi jer na noge im dolazi zaprešićki Inter koji je odigrao odličnu sezonu završivši na četvrtom mjestu. Raspored na dnu krojit će Hajduk kojemu treba pobjeda želi li zadržati drugo mjesto pred gradskim rivalom Splitom. Motivirana Lokomotiva preko ispuhanih 'bilih' će tražiti kartu spasa, ali Dinamova filijala od svih konkurenata je u najtežem položaju.

Postoji mogućnost da i deseto- i jedanestoplasirani Zadar i Šibenik izgube prvoligaški status, ali u tom slučaju bi Lokosi trebali svladati Hajduk, Zagreb Dragovoljca, a Varaždin Intera.

Cijeli rasplet komplicira nejasna pravila HNL-a. Uvođenje Lige 12 čelnici HNS-a odgodili su na još jednu sezonu. U tom slučaju bi ispala dva kluba uz Hrvatski Dragovoljac, a u prvu ligu bi ušla tri. Najveći konkurenti su Gorica i Lučko, no njihov prelazak u najviši rang koče financije. Dugopolje je jedan od rijetkih kandidata koji ispunjava uvjete prve HNL, ali trenutno drže sedmo mjesto dva kola prije kraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara