To je to što me zanima!

Samo Matjaž Kek može smiriti ovu eksploziju koja je u Dinamu

Samo 11 bodova od moguća 24 osvojio je Dinamo otkako je početkom 6. mjeseca nastavljen HNL. Protiv momčadi koje će iduće sezone igrati u Europi osvojio je samo bod, izgubio je od Lokomotive, Rijeke i Hajduka
Vidi originalni članak

Naslov je, na Dinamovu sreću, osiguran davno. Da nije, titula bi s obzirom na ono što "plavi" pokazuju u posljednjih mjesec i pol dana bila itekako upitna. Samo 11 bodova od moguća 24 osvojio je Dinamo otkako je početkom lipnja nastavljen HNL. Protiv momčadi koje će iduće sezone igrati u Europi osvojio je samo bod, izgubio je od Lokomotive, Rijeke i Hajduka.

POGLEDAJTE VIDEO: Boysi prosvjeduju protiv Mamića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kriza trese Maksimir, a sve je počelo u ožujku kad je bilo jasno da s klupe odlazi Nenad Bjelica. Igor Jovićević je dobio priliku u sedam utakmica, u većini njih je Dinamo igrao slabo i izgledao loše.

Zoran Mamić je privremeno rješenje, on nema namjeru ostati na klupi u idućoj sezoni, ali niti on u par dana nije uspio razbuditi momčad. Pao je prvak protiv Hajduka, koji je u većini utakmica nastavka HNL-a izgledao još očajnije. Takav je Hajduk "modrima" zabio tri gola, a mogao je još koji.

Dolazak Zorana Mamića na klupu izazvao je i revolt kod Bad Blue Boysa. Oni su na derbiju bili samo 45 minuta, čulo ih se samo deset, a to je bilo samo vrijeđanje braće Mamić. 

Gledajući tablicu HNL-a u trenutku kad je prvenstvo prekinuto i nakon osam kola poslije prekida zbog korone, Dinamo je na diobi šestog mjesta s 11 bodova. Toliko je osvojila i Rijeka. Uzeo je prvak više od bodova samo od Slaven Belupa, Istre 1961 i Intera. Gorica i Hajduk uzeli su po 12, Lokomotiva 15, Varaždin 16, a Osijek čak 20. 

Tablica Prve HNL
nakon 26. kola nakon 34. kola
1. Dinamo 65 1. Dinamo 76
2. Rijeka 47 2. Osijek 62
3. Lokomotiva 46 3. Lokomotiva 61
4. Hajduk 45 4. Rijeka 68
5. Osijek 42 5. Hajduk 57
6. Gorica 35 6. Gorica 47
7. Slaven Belupo 26 7. Slaven Belupo 35
8. Istra 1961 19 8. Varaždin 33
9. Inter-Zaprešić 17 9. Istra 1961 24
10. Varaždin 17 10. Inter-Zaprešić 17

- U Dinamu se dogodila 'eksplozija'. To je bio odlazak Nenada Bjelice. Šteta što se to tako naprasno dogodilo, ali od Dinama smo naviknuli na takve stvari - kaže nam Vahid Halilhodžić, bivši trener Zagrepčana i nastavlja:

- U Europi su napravljeni sjajni rezultati, momčad je bila odlično posložena, a sad je opet u krizi. Zoran ostaje samo par utakmica i za Dinamo je ključno da dovede vrhunskog trenera, nekoga tko će opet posložiti momčad. Ako to bude Matjaž Kek, to je sigurno pravi izbor. Ovu 'eksploziju' u Maksimiru može smiriti samo autoritet poput Keka.

Slovenski trener je doista na korak od dolaska u Zagreb. Jasno je da je želja obostrana i Kek samo mora riješiti stvari sa Slovenijom čiji je izbornik. Ništa se nije zakompliciralo, tvrde izvori bliski klubu.

Jasno je da Matjaža Keka čeka veliki posao u Maksimiru. Mogao je to vidjeti i u utakmici protiv Hajduka. Neće Kek imati previše vremena do pretkola Lige prvaka, tek nekoliko kola HNL-a, ali ono što je dobro za Dinamo je činjenica da bi mogli preskočiti drugo pretkolo Lige prvaka. Ajax će iz play-off runde Lige prvaka otići izravno u skupine, a Dinamo će u tom slučaju preseliti u treće pretkolo Lige prvaka.

Od skupina će ga dijeliti tek dvije stepenice, a od osiguranja europske jeseni, barem kroz Europsku ligu, samo jedna pobjeda. Ako Ligu prvaka osvoje PSG, Real Madrid, Manchester City, Bayern, Juventus, Atalanta, Barcelona, Atletico ili Leipzig, Dinamo ide u treće pretkolo Lige prvaka i prvu će europsku utakmicu u novoj sezoni igrati sredinom rujna

 Samo ako Lyon ili Napoli budu prvaci Europe, Zagrepčani ostaju u drugom pretkolu. Realno, šanse za to su jako male. Kek bi mogao dobiti još 20-ak dana da Dinamo pripremi za prvu utakmicu u Ligi prvaka. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Dmd_2 15.07.2020.

    Ne moze Dinamu vise niti jedan trener pomoci! Plenkovicu javi se

  • mala vatra 14.07.2020.

    Iskreno se nadam da zbog svojeg duševnog zdravlja Kek neće u Dinamo...

  • 14.07.2020.

    Ma koji Kek... Dajte Jurčića Krunu!,😄✌️🌡️🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare