Obavijesti

Sport

Komentari 10

Samo Matjaž Kek može smiriti ovu eksploziju koja je u Dinamu

Samo Matjaž Kek može smiriti ovu eksploziju koja je u Dinamu

Samo 11 bodova od moguća 24 osvojio je Dinamo otkako je početkom 6. mjeseca nastavljen HNL. Protiv momčadi koje će iduće sezone igrati u Europi osvojio je samo bod, izgubio je od Lokomotive, Rijeke i Hajduka

VIDEO

Naslov je, na Dinamovu sreću, osiguran davno. Da nije, titula bi s obzirom na ono što "plavi" pokazuju u posljednjih mjesec i pol dana bila itekako upitna. Samo 11 bodova od moguća 24 osvojio je Dinamo otkako je početkom lipnja nastavljen HNL. Protiv momčadi koje će iduće sezone igrati u Europi osvojio je samo bod, izgubio je od Lokomotive, Rijeke i Hajduka.

POGLEDAJTE VIDEO: Boysi prosvjeduju protiv Mamića

Pokretanje videa...

Boysi prosvjeduju protiv Mamića 01:34

Kriza trese Maksimir, a sve je počelo u ožujku kad je bilo jasno da s klupe odlazi Nenad Bjelica. Igor Jovićević je dobio priliku u sedam utakmica, u većini njih je Dinamo igrao slabo i izgledao loše.

Zoran Mamić je privremeno rješenje, on nema namjeru ostati na klupi u idućoj sezoni, ali niti on u par dana nije uspio razbuditi momčad. Pao je prvak protiv Hajduka, koji je u većini utakmica nastavka HNL-a izgledao još očajnije. Takav je Hajduk "modrima" zabio tri gola, a mogao je još koji.

Dinamo i Hajduk sastali se u 34. kolu HT Prve lige

Dolazak Zorana Mamića na klupu izazvao je i revolt kod Bad Blue Boysa. Oni su na derbiju bili samo 45 minuta, čulo ih se samo deset, a to je bilo samo vrijeđanje braće Mamić. 

Gledajući tablicu HNL-a u trenutku kad je prvenstvo prekinuto i nakon osam kola poslije prekida zbog korone, Dinamo je na diobi šestog mjesta s 11 bodova. Toliko je osvojila i Rijeka. Uzeo je prvak više od bodova samo od Slaven Belupa, Istre 1961 i Intera. Gorica i Hajduk uzeli su po 12, Lokomotiva 15, Varaždin 16, a Osijek čak 20. 

- U Dinamu se dogodila 'eksplozija'. To je bio odlazak Nenada Bjelice. Šteta što se to tako naprasno dogodilo, ali od Dinama smo naviknuli na takve stvari - kaže nam Vahid Halilhodžić, bivši trener Zagrepčana i nastavlja:

- U Europi su napravljeni sjajni rezultati, momčad je bila odlično posložena, a sad je opet u krizi. Zoran ostaje samo par utakmica i za Dinamo je ključno da dovede vrhunskog trenera, nekoga tko će opet posložiti momčad. Ako to bude Matjaž Kek, to je sigurno pravi izbor. Ovu 'eksploziju' u Maksimiru može smiriti samo autoritet poput Keka.

Slovenski trener je doista na korak od dolaska u Zagreb. Jasno je da je želja obostrana i Kek samo mora riješiti stvari sa Slovenijom čiji je izbornik. Ništa se nije zakompliciralo, tvrde izvori bliski klubu.

Jasno je da Matjaža Keka čeka veliki posao u Maksimiru. Mogao je to vidjeti i u utakmici protiv Hajduka. Neće Kek imati previše vremena do pretkola Lige prvaka, tek nekoliko kola HNL-a, ali ono što je dobro za Dinamo je činjenica da bi mogli preskočiti drugo pretkolo Lige prvaka. Ajax će iz play-off runde Lige prvaka otići izravno u skupine, a Dinamo će u tom slučaju preseliti u treće pretkolo Lige prvaka.

Od skupina će ga dijeliti tek dvije stepenice, a od osiguranja europske jeseni, barem kroz Europsku ligu, samo jedna pobjeda. Ako Ligu prvaka osvoje PSG, Real Madrid, Manchester City, Bayern, Juventus, Atalanta, Barcelona, Atletico ili Leipzig, Dinamo ide u treće pretkolo Lige prvaka i prvu će europsku utakmicu u novoj sezoni igrati sredinom rujna

 Samo ako Lyon ili Napoli budu prvaci Europe, Zagrepčani ostaju u drugom pretkolu. Realno, šanse za to su jako male. Kek bi mogao dobiti još 20-ak dana da Dinamo pripremi za prvu utakmicu u Ligi prvaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja