To je to što me zanima!

Samo ne opet Turci: Sentürk je kod Guusa Hiddinka na klupi

Poraz od Turaka na Euru 2008. najbolniji je u povijesti hrvatske reprezentacije. A opet bismo mogli na njih. Od tog poraza Bilićeva momčad se nikad nije oporavila
Vidi originalni članak

Zaslužili smo tu pobjedu, zato me toliko i pogodilo kad sam vidio igrače u svlačionici kako plaču kao mala djeca, prisjetio se Slaven Bilić bolnog, gotovo tragičnog poraza od Turske u četvrtfinalu Eura 2008. godine.

Ivan Klasnić u 119. minuti doveo je Hrvatsku pred vrata raja, ali Semih Sentürk nije se složio s tim scenarijem. Iz okreta je pogodio rašlje, izborio Turskoj penale, u kojima Hrvatska nije imala šanse. Plakali su Srna i Ćorluka, plakali su i navijači, a Turci su slavili...

- Bilo bi čudno reći da se neću zauvijek sjećati te utakmice. Uvijek ću se pitati kako je moglo biti - govorio je utučeni Ćorluka.

Tri godine poslije ždrijeb bi nam ponovno mogao donijeti Tursku. U skupini je ostala iza Njemačke, koja je u utorak pobijedila Belgiju i poslala Turke u ždrijeb za doigravanje.

- Neka protivnik bude najjači mogući - poželio je Joe Šimunić prije nego što je doznao da su mogući protivnici u dodatnim kvalifikacijama Turska, BiH, Crna Gora i Estonija.

Turska možda i nije najjača, ali sigurno budi najružnije uspomene. Ima i Guusa Hiddinka na klupi, no to možda i nije najbolja vijest. U domaćem porazu od Njemačke najbolji igrač Arda Turan brutalno ga je vrijeđao kad ga je zamijenio. Odnosi u reprezentaciji daleko su od idealnih, mediji i navijači žele ostavku izbornika, a čekaju ih ključne utakmice.

- Imamo određenih problema u momčadi, ali znamo da moramo svi biti kao jedan u doigravanju - hrabri se Hamit Altintop.

U Beču 2008. na klupi je sjedio Fatih Terim, sad ga više nema. Treći put u karijeri trener je Galatasaraya. Nema ni Rüstüa Recbera iako je s 38 godina još na golu Bešiktaša. No Semih Sentürk je, nažalost, i dalje tu...

Bilić i Hrvatska poslali su Hiddinkovu Rusiju na Euro 2008.

Dvaput je Bilićeva Hrvatska igrala s Hiddinkovom Rusijom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Oba puta završilo je 0-0. Na kraju je Hrvatska spasila Rusiju pobjedom na Wembleyu. Hiddink je Biliću zahvalio SMS-om.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • petra0012 17.07.2012.

    stvarno steta da ih nismo pobijedili na euru 2008 igrali smo fantasticno u grupi i onda ispast od ove gamadi nismo se koncentrirali na penale jer su nam dali gol i pali smo u depresiju.... da smo ih prosli 100% bi stigli do finala.. drago mi je sto smo im se osvetili ali opet nije to to.. ovako je trebalo bit u cetvrtfinalu ovogodisnjeg eura ( npr kad bi se turska kvalificirala na ovaj euro) i onda odigrat ovakvu utakmicu i mi bi se veselili i oni plakali :)) to bi bila prava osveta !!

  • user_121257 13.10.2011.

    ''Poraz od Turaka na Euru 2008. najbolniji je u povijesti hrvatske reprezentacije''......... meni je ipak najbolniji od Francuza 98... thuram zabio jedina dva gola u zivotu i to bas nama u polufinalu :S

  • Mamba24 13.10.2011.

    dajte nam gvatemalu !!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare